Cu ce cureți petele dificile de pe mocheta din casă. Aceste ingrediente-cheie le pot face să arate ca noi

Nu aveți nevoie de substanțe chimice!
Cu ce cureți petele dificile de pe mocheta din casă. Aceste ingrediente-cheie le pot face să arate ca noi

Știm cât de greu este să scoatem unele pete dificile de pe mocheta din casă, mai ales dacă sunt substanțe care nu ies atât de ușor. De aceea, noi venim în ajutorul tău și îți oferim câteva sfaturi esențiale pentru a elimina eficient petele de pe covor cele mai dificile!

Așa elimini rapid petele dificile de pe mocheta din casă

Vi s-a întâmplat să vărsați un lichid din neatenție care v-a pătat covorul sau mocheta preferată. Deși ați încercat să eliminați murdăria, tot nu ați reușit, așa că fie ați apelat la o curățătorie profesională de covoare, fie ați încercat diverse substanțe chimice care nu au dat rezultatele așteptate. Totuși, utilizarea deasă de soluții de curățare bazate pe substanțe chimice nu este soluția tocmai perfectă pe termen lung. În timp, țesăturile mochetelor se vor deteriora!

De aceea, astăzi vă prezentăm sfaturi benefice prin care vă puteți menține covorul curat. În primul rând trebuie să știți că nu este nevoie de substanțe chimice pentru a elimina petele nedorite de pe covoare sau mochetă.

Puteți folosi produse pe care le aveți deja în casă! Există o multitudine de soluții naturale de îndepărtare a petelor de pe covoare, pe care le poți folosi pentru a scăpa de petele inestetice de vin, cafea sau mizeria produsă de animale.

În primul rând, nu frecați niciodată suprafața covorului și nu turnați lichid direct pe pată, pentru că ambele pot răspândi pata și mai mult. Iată ce puteți folosi la curățarea mochetelor și covoarelor din casă:

Cuburile de gheață îndepărtează rapid murdăria

Dacă aveți gumă de mestecat sau ceară topită pe suprafața covorului, în primul rând trebuie să răzuiți sau să decojiți ușor cât mai multă gumă sau ceară. După care trebuie să întăriți guma sau ceara rămasă punând o pungă de plastic umplută cu gheață deasupra. În momentul în care suprafața s-a întărit, zdrobiți sau tăiați resturile folosind o lingură sau un răzuitor. La final aspiră. Dacă tot nu scăpați de pată, puteți umezi o cârpă cu alcool, frecând până la dispariția reziduului.

Citește și: 5 moduri în care poți folosi bicarbonatul de sodiu în curățenia de toamnă. Acest ingredient banal e de mare ajutor în locuința ta

Folosiți doar apă simplă

Dacă aveți mochete pătate, prima dată trebuie să folosiți doar apă simplă pentru a scoate murdăria. Încercați să absorbiți cât mai mult din pată cu prosoape albe, apoi ștergeți cu pânze albe umezite cu apă până când pata a dispărut complet.

Amidonul de porumb, benefic pentru mochetele pătate

Un alt truc pentru îndepărtarea petelor este amidonul de porumb. Prima dată ștergeți excesul de lichid, apoi răspândiți amidonul de porumb peste pată. Lăsați să acționeze câteva minute, apoi răzuiește pulberea și aspiră zona. Dacă pata tot persistă, pulverizează zona cu sifon de sticlă și curăță cu un prosop alb curat. Pata va dispărea rapid în acest mod.

Vin alb sau vodcă

Dacă ați vărsat vin roșu pe o mochetă albă, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să absorbiți imediat pata cu un prosop alb curat. Apoi să turnați vin alb sau vodcă pe pată. Dacă tot persistă, amestecați vinul alb cu peroxid de hidrogen.

Pulbere de borax

Aceasta este metoda preferată de majoritatea gospodinelor, care vor să curețe deversările de băuturi sau să elimine petele produse de animale de companie. Aveți nevoie de o cârpă umedă să ștergeți surplusul lichid, apoi să pulverizați locul pătat cu apă cu gheață și praf de borax. Ștergeți pata cu o cârpă albă până când pata a dispărut total.

Bicarbonat de sodiu

Petele grase de pe covoare pot ieși cu ușurință dacă stropiți cu bicarbonat de sodiu. Lasă bicarbonatul să stea cel puțin șase ore, apoi să aspirați bine zona. La final ștergeți cu o cârpă umedă, umezită cu alcool.

Oțet din alcool alb

Oțetul din alcool alb face minuni împotriva petelor! Amestecați o parte oțet alb distilat cu două părți apă într-o sticlă cu pulverizator. Folosiți amestecul pentru a îndepărta petele de rugină și urina animalelor de companie. După ce ați îndepărtat lichidul, pulverizeaza-ți ușor zona pătată cu amestecul de oțet. La final ștergeți cu o cârpă albă până ce pata nu se mai vede.

Citește și: Ce să presari pe covoarele din casă pentru a scăpa de pete și mirosurile neplăcute. Acest truc banal te va cuceri

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
7 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *