Este o perioadă a anului în care roșiile au nevoie de ajutor. Grădinarii pregătesc îngrășământul peste acestea, asigurându-și o recoltă bogată peste doar câteva săptămâni. Află de mai jos cu ce e bine să stropești roșiile în luna iunie și cum se face acest tratament.
Potrivit specialiștilor în domeniu, e nevoie de un îngrășământ cu azot-fosfor, sub formă lichidă. Cum se prepară? Diluează o linguriță de Nitrophoska într-o găleată cu apă și toarnă un litru de soluție sub fiecare tufă de roșii. După o săptămână se repetă această procedură.
În situația în care solul din grădină sau din seră este epuizat, se aplică această soluție nutritivă de două ori pe săptămână. Principala regulă însă, este să o faci la timp, nu mai târziu de când tufele de roșii depășesc 4-5 centimetri lungime. În această perioadă, lăstarii sunt încă subțiri și nu atrag putere de la planta mamă.
Potrivit dcnews.ro, prima udare se efectuează la două săptămâni după plantarea răsadurilor în grădină, iar apoi se repetă la fiecare 10-14 zile. Cu ajutorul acestui tratament va fi prevenită îngroșarea tufelor. Este important să nu rupi de tot vârful lăstarilor, ci asigură-te că lași un ciot de doi centimetri înălțime.
Dacă îți dorești să crești randamentul roșiilor, în timpul înfloririi celei de-a doua și a treia perii de flori, este necesar să pulverizezi plantele cu o soluție slabă de acid boric. Borul contribuie la întărirea și creșterea plantelor. De asemenea, crește conținutul lor de zahăr.
Trebuie să diluezi 10 grame de pulbere de acid boric în 10 litri de apă. Pulverizează soluția de două ori în zece zile. Insppectează apoi constant tulpinile roșiilor. Când tulpinile de la bază își schimbă culoarea de la verde la albăstrui, este timpul să adaugi din nou pământ la rădăcini.
Una dintre cele mai cunoscute metode de fertilizare și tratament pentru roșii este cea cu lapte. Pentru aceasta se folosește lapte crud, ideal fiind cel nepasteurizat și nefiert. Un litru de lapte se dizolvă în nouă litri de apă, însă dacă vrei un amestec mai concentrat poți folosi până la cinci litri de apă. Soluția se pune într-un recipient cu pulverizator și se aplică pe plante, la nivelul frunzelor. Laptele ajută la prevenirea manei.