Cu ce poți înlocui praful de copt în rețete. Aceste produse sunt în bucătăria fiecărei gospodine

Există o mulțime de alternative
Cu ce poți înlocui praful de copt în rețete. Aceste produse sunt în bucătăria fiecărei gospodine

Praful de copt nu lipsește din nicio bucătărie deoarece este folosit la multe preparate. Ce ne facem atunci când tocmai ce am pregătit o prăjitură însă nu mai avem praf de copt? E bine de știut că există alternative. Iată mai jos cu ce poți înlocui praful de copt în rețete. Sigur ai unul dintre aceste ingrediente!

Cu ce poți înlocui praful de copt în rețete. Alternative eficiente

Praful de copt reprezintă un amestec între bicarbonat de sodiu și un acid uscat, dar mai poate conține și amidon de porumb. Este un agent de dospire practic, care când intră în contact cu un lichid eliberează bule de dioxid de carbon. Dacă ai rămas fără praf de copt în casă și trebuie neapărat să îl folosești într-o prăjitură, iată cu ce îl poți înlocui.

Crema de tartru. Este acidul care se regăsește în praful de copt. Dacă aveți la îndemână se poate combina cu bicarbonat de sodiu astfel: pentru o linguriță de praf de copt e nevoie de un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu cu 5/8 linguriță de cremă de tartru, scrie spynews.ro.

Oțet. Praful de copt poate fi înlocuit cu orice tip de oțet, deși cel alb are rezultate mai bune. E nevoie de o linguriță de oțet și ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu – acesta este echivalentul unei lingurițe de praf de copt.

Suc de lămâie. Este un alt acid care poate înlocui foarte bine praful de copt. Mare atenție însă, căci acest ingredient poate schimba ușor gustul preparatului. Pentru o linguriță de praf de copt e nevoie de o linguriță de suc de lămâie și ¼ de linguriță de bicarbonat de sodiu.

Făină autogresată (cu autocreștere). Acest tip de făină combină făina de toate tipurile, praful de copt și sarea, astfel încât conține tot ce aveți nevoie pentru a ajuta produsele de patiserie să crească. Pur și simplu înlocuiți făina obișnuită cu făina cu autocreștere și urmați rețeta conform instrucțiunilor trecând peste praful de copt.

Albușul de ou bătut. Multe prăjituri au textura ușor aerisită datorită albușului de ou bătut mai degrabă decât datorită prafului de copt. Este o metodă folosită des la sufleu, clătite și anumite tipuri de prăjituri.

Iaurt. Iaurtul simplu este un ingredient natural și funcționează foarte bine ca înlocuitor pentru praful de copt în foarte multe rețete. Este nevoie de o jumătate de cană de iaurt simplu care este echivalentul unei lingurițe de praf de copt.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *