Cu ce să amesteci carnea tocată pentru cele mai bune chiftele. Ingredientul de aur care le face mult mai pufoase

Așa ies cele mai delicioase și pufoase chiftele
Cu ce să amesteci carnea tocată pentru cele mai bune chiftele. Ingredientul de aur care le face mult mai pufoase

Gătirea chiftelelor nu este una complicată, dar ingredientele și modul de preparare sunt esențiale în acest proces, astfel încât chiftelele să nu iasă tari și uscate. Așadar, noi vă prezentăm ingredientul minune cu care să amesteci carnea tocată pentru cele mai bune chiftele.

Trucul ideal pentru chiftele moi și suculente

Realizarea chifteluțelor poate părea una simplă și rapidă, dar puține gospodine știu ce se pună în compoziția cărnii tocate pentru ca acestea să fie moi și suculente. Acestea pot fi servite cu o mulțime de garnituri delicioase, însă cel mai des sunt savurate alături de o porție de piure sau de cartofi natur.

La fel ca la orice altă rețetă, primul lucru de luat în considerare sunt ingredientele pe care le alegi. În primul rând, carnea tocată trebuie să fie proaspătă și, dacă este posibil, să nu fie tocată foarte mult.

Pâinea joacă un rol important la prepararea chiftelelor, pentru ca ele să iasă suculente. În plus, bucătarii experimentați recomandă utilizarea pesmetului la chiftele. Acest ingredient este folosit pentru a obține cele mai bune chiftele. Astfel, pesmetul trebuie amestecat cu puțin lapte, pentru a înmuia carnea tocată pe care o folosiți la chiftele. Experții culinari susțin că pesmetul va absorbi celelalte arome din umplutura chiftelelor și va ajuta la eliberarea aromelor în timpul prăjirii.

Pentru un kilogram de carne tocată, se recomandă 3-4 linguri de pesmet, pe care le înmuiați în lapte.

Atunci când le prăjiți, trebuie ca focul să fie setat la mediu. Trebuie avut grijă să nu fie prăjite prea mult, deoarece carnea prea gătită tinde să devină uscată și tare.

Vezi și: Cât se țin, de fapt, chiftelele la cuptor ca să nu fie tari și fără gust. Cu ce să le ungi în tavă, e secretul gospodinelor

Temperatura la care se coc chiftelele la cuptor

Dacă preferați să nu prăjiți chiftelele, le puteți introduce la cuptor, dar trebuie să țineți cont de temperatura pe care o setați.

Temperatura de coacere este de 200 de grade. La temperaturi mai scăzute, prin coacere lentă, chifteluțele se vor deshidrata și se vor usca. Timpul de gătire a chiftelelor în cuptor va fi de aproximativ 20 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.

Vezi și Ce să adaugi în carnea tocată pentru chiftele, ca să iasă moi și pufoase. Așa rămân întregi când le prăjești

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.5 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *