Cu ce să amesteci carnea tocată pentru chiftele. Secretul care te va cuceri din prima, ies mult mai pufoase și gustoase așa

Cu aceste ingrediente chifteluțele nu se vor mai usca

Scris de: Oana Matei

16 Oct. 2023

Cu ce să amesteci carnea tocată pentru chiftele. Secretul care te va cuceri din prima, ies mult mai pufoase și gustoase așa

Cu ce să amesteci carnea tocată pentru chiftele. Pregătirea chiftelelor nu este complicată, însă ingredientele folosite și modul de preparare sunt factorii cheie pentru a evita obținerea unor chiftele tari și uscate. Așadar, venim în ajutor cu ingredientul secret pe care să-l adăugați la carnea tocată pentru cele mai savuroase chiftele.

Cu ce să amesteci carnea tocată pentru chiftele

Pasul inițial este să alegi un amestec de carne potrivit pentru chiftele – poți folosi carne de vită, porc sau o combinație între cele două. Pune carnea într-un castron și adaugă pesmet în proporție de aproximativ 1-2 lingurițe pentru fiecare jumătate de kilogram de carne. Pesmetul va ajuta la absorbția umidității și va contribui la textura pufoasă a chiftelelor. Experții culinari susțin că pesmetul va absorbi celelalte arome din umplutura chiftelelor și va ajuta la eliberarea aromelor în timpul prăjirii.

După ce ai adăugat pesmetul, este timpul să torni laptele. Poți folosi aproximativ o jumătate de cană de lapte pentru un kilogram de carne. Adăugarea laptelui ajută la hidratarea cărnii și la creșterea suculenței și a gustului.

Amestecă ingredientele până când obții o compoziție omogenă. Asigură-te că pesmetul și laptele se încorporează bine în carne și că nu rămân cocoloașe.

După ce ai amestecat toate ingredientele, poți continua cu restul rețetei tale pentru chiftele – adăugând oul, ceapa prăjită, condimente și ierburi aromatice după gust.

Trucul care le face gustoase și suculente

Este important ca înainte de a prăji chiftelele să lași compoziția la rece pentru aproximativ 30 de minute. Astfel, carnea va împrumuta aroma condimentelor. Așadar, acoperă bolul cu folie alimentară și dă-l la frigider pentru circa 20 – 30 de minute.

Înainte de a le prăji, trece chifteluțele prin făină. Astfel, în timpul prăjirii, chifteluțele vor forma o crustă rumenă la exterior, rămânând moi și fragede la interior.

Atunci când prăjești chifteluțele, focul trebuie să fie setat la mediu. Trebuie avut grijă să nu fie prăjite prea mult, deoarece carnea prea prăjită tinde să devină uscată și tare.

Vezi și Rețeta secretă a chifteluțelor de la Ikea. Ingredientele speciale pe care trebuie să le folosești

La ce temperatură se coc chifteluțele la cuptor

O alternativă mai sănătoasă pentru chifteluțele prăjite în ulei este coacerea acestora la cuptor. Însă, pentru a evita să se usuce, trebuie să ții cont de câteva detalii. Iată ce trebuie să faci:

  • chifteluțele coapte în cuptor se mențin moi dacă le ungi cu puțin ulei.
  • temperatura optimă de coacere este de 200 de grade. La temperaturi mai scăzute, prin coacere lentă, chifteluțele se vor deshidrata și usca. Timpul de gătire va fi de aproximativ 20 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.

Vezi și Chifteluțe din năut cu dovlecei și susan. Rețetă de post, fără gluten

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.2 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *