Cu toții adorăm cartofii, fie sub forma de piure cremos, cartofi prăjiți sau chiar chipsuri crocante. Dar dacă vă doriți o rețetă pentru cartofi cu o crustă exterioară crocantă și un miez moale și aromat, secretul stă în modul în care îi pregătiți înainte de a-i pune la cuptor. Aflați cum să obțineți cartofi perfect crocanți și gustoși în câțiva pași simpli.
Cum să prepari cartofi crocanți la cuptor?
Acești cartofi copți sunt foarte ușor de făcut, economici și necesită foarte puțină muncă. Iată care sunt ingredientele necesare:
- cartofi albi, cantitatea dorită
- sare
- piper proaspăt măcinat
- ulei de măsline
- oțet
Cum se prepară:
- Cartofii se spală bine și se curăță de coajă. Pe măsură ce îi curățați de coajă, îi veți pune într-un vas cu apă.
- După ce ați curățat cartofii, îi tăiați în cuburi de aceeași dimensiune, pentru a se fierbe în același timp.
- După ce i-ați tăiat, puneți cartofii înapoi în vasul cu apă. Dacă vă uitați cu atenție, apa va fi albicioasă de la amidon.
- Schimbați apa, de 5-6 ori, până devine transparentă.
- Puneți cartofii într-o oală cu apă și îi fierbeți timp de 5 minute. În apă adăugați sare și o lingură de oțet.
- Scurgeți cartofii de apă, foarte bine, asezonați-i după gust, adăugați un strop de ulei de măsline și amestecați cu o lingură.
- Tapetați cu hârtie de copt pe tavă și se distribuie cartofii, uniform, pe un singur rând.
- Dați cartofii la cuptor, așezând tava in mijloc si cu căldura sus- jos. Cartofii se coc la 200º, timp de aproximativ 20 de minute.
- După ce a trecut timpul, scoateți tava cu cartofi copți, puneți pe farfurii si savurați.
Vezi și Nu mai arunca la gunoi cojile de cartofi. Sunt aur curat. Ce poți face cu ele, de fapt
Sfaturi pentru a face cartofi copți crocanți
- Este important este ca atunci când pregătiți cartofi la cuptor să fie toți de aceeași mărime, pentru a se coace uniform.
- Înainte de gătire, cartofii se limpezesc pentru a elibera amidonul, devenind astfel crocanți.
- Fierbeți cartofii doar 5 minute ca să elibereze amidonul, fără a-i găti.
- Aveți grijă la condimentele pe care le adăugați, deoarece multe dintre ele nu pot rezista coacerii timp de 20 de minute, se vor arde.
- Timpul în care se vor coace cartofii la cuptor, va depinde de grosimea cartofilor și a fiecărui cuptor.
- Dacă vrei niște cartofi copți crocanți și foarte ușor de făcut, urmați rețeta exact așa cum este scrisă mai sus.
- După cum puteți vedea, este foarte ușor să faceți cartofi copți delicioși, crocanți și sănătoși.
În perioada postului, găsirea unor rețete gustoase, hrănitoare și rapide poate deveni o adevărată provocare. Totuși, bucătăria plant-based oferă o varietate de preparate savuroase, iar…
Sparanghelul este una dintre cele mai rafinate și sănătoase legume, dar este prea puțin folosit în bucătăria românească. Cu un gust dulceag, o textură crocantă…
Vezi și Bucătăresele iscusite stropesc cartofii prăjiți în tigaie cu acest ingredient secret. Rezultatul te va cuceri pe loc
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!