Cu ce să amesteci făina, înainte să treci șnițelul prin ea. Este combinația ideală pentru o crustă crocantă și un gust irezistibil

Sfat important de la specialiști
Cu ce să amesteci făina, înainte să treci șnițelul prin ea. Este combinația ideală pentru o crustă crocantă și un gust irezistibil

Bucătarii iscusiți și-au dezvăluit rețeta secretă pentru a obține cele mai bune șnițele. Aceștia au spus clar cu ce ar trebui să amesteci făina, înainte de a trece carnea prin ea. Această combinație nu are cum să dea greș. Vei obține o crustă crocantă și extrem de gustoasă. De acum înainte, vei face numai așa șnițele!

Rețeta celor mai bune șnițele. Iată cu ce condiment trebuie să amesteci făina

Cei mai buni bucătari din lume au împărtășit secretele unui șnițel savuros. La prima vedere, pare un preparat ușor de făcut, însă în realitate, există câteva reguli de la care nu trebuie să te abați.

De asemenea, experții în artă gastronomiei au mărturisit că tot secretul stă în crustă. Ei obișnuiesc să amestece făina cu un anumit ingredient pe care cu siguranță îl ai și tu în bucătărie. Acestea fiind spuse, hai să aflăm cum se prepară, de fapt, șnițelul pentru a ieși perfect.

  • Taie carnea în felii puțin mai groase și bate-le ușor pentru a înmuia fibrele;
  • Amestecă lapte cu usturoi într-un vas și înmoaie carnea pentru a ieși mai moale;
  • Bate foarte bine ouăle înainte de a trece carnea prin ele și foarte important de precizat: nu pune sare în oul bătut;
  • Cerne bine făina înainte de a o folosi;
  • Condimentează făina cu piper măcinat sau cu boia, astfel crusta va ieși mai crocantă și mai delicioasă;
  • Folosește pesmet.

Citește și Puțini știu metoda asta. Ce să faci cu șnițelele înainte de a le prăji în tigaie. Așa ies foarte moi și pufoase!

Reteta pentru cele mai gustoase snitele. Asa vor iesi perfect
Reteta pentru cele mai gustoase snitele. Asa vor iesi perfect

Cum pregătești șnițelele

Acum, feliile de carne bătute trebuie trecute prin făină, ouă și apoi pesmet. Mai întâi de toate, carnea se dă prin făină și se scutură puțin pentru a elimina excesul.

Ulterior, feliile se dau prin ouă, iar apoi prin pesmet. Mai departe, urmează prăjirea. Feliile de carne se prăjesc timp de 10 minute, dar ai grijă să utilizezi un capac.

În ultimele cinci minute, însă, poți să-l scoți pentru a face pesmetul mai crocant. Șnițelele sunt gata. Sunt extrem de gustoase și se servesc simple, cu legume sau cu piure de cartofi. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Ce să faci cu șnițelele de porc înainte de a le pune în tigaie. Doar așa ies fragede la interior și crocante la exterior!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
3.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *