Rețetele cu dovlecei sunt foarte populare, mai ales în perioada verii, când este sezonul de coacere a acestor legume. Poți prepara o mulțime de rețete rapide și delicioase pornind de la această legumă, iar astăzi îți prezentăm secretul celor mai gustoși dovlecei pane. Ingredientul care face crusta să fie perfectă și le dă un gust deosebit.
Dovlecelul este o legumă ușor de cultivat și cu un preț accesibil. Grădinile și piețe sunt pline de dovlecei în această perioadă, motiv pentru care este și păcat să nu profiți de existența lor. Unul dintre cele mai simple moduri de a găti dovleceii este să-i faci pane. Există mai multe rețete de dovlecei pane și chiar variante de post ale acestui preparat.
Citește și: Care este diferența dintre dovlecei și zucchini. Mulți le confundă
Poți alege varianta clasică de pane, ca la șnițel: feliile de dovlecei vor fi trecute prin făină, ou și pesmet, sau poți opta pentru un alt mod de a obține crusta. Dacă vrei să faci dovlecei pane altfel, renunță la ou și la pesmet și fă un amestec din făină și apă minerală. Acesta trebuie să aibă consistența unui aluat de clătite mai gros, pentru a crea o crustă crocantă atunci când se prăjește.
Unele gospodine înlocuiesc apa minerală cu bere atunci când fac crusta. Un ingredient pe care poți să îl adaugi în aluat, dacă nu gătești rețeta de post, este parmezanul ras. Acesta va da o savoare aparte dovleceilor pane, după ce vor fi prăjiți.
Ingrediente:
Citește și: Rețeta pentru cei mai buni dovlecei pane. Ce să adaugi în oul prin care treci dovleceii. Ies super buni așa
Mod de preparare:
Dovleceii se spală și se taie felii de 2-3 mm grosime. Se pun pe un tocător și se presară sare din belșug peste ei. Se lasă feliile de dovlecei așa cel puțin 10 minute, pentru ca apa să iasă din ei. Se șterg dovleceii cu prosoape de hârtie, pentru a scăpa de excesul de apă.
Într-un bol, se amestecă făina cu apa minerală, cu un tel. Trebuie să obții un aluat ceva mai gros decât cel pentru clătite. Dacă folosești și parmezan ras, acum este momentul să îl adaugi. Dacă gătești varianta de post de dovlecei pane, îl poți omite.
Se trece fiecare felie de dovlecel prin amestec și se prăjesc dovleceii pane în ulei încins, câteva minute pe fiecare parte. până când se rumenesc. Se scot dovleceii pane pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Se servesc cu sos de usturoi sau cu salată.