Cu ce să amesteci făina prin care treci dovleceii. Secretul celor mai gustoși dovlecei pane, așa vor ieși perfecți

Cum obții crusta perfectă

Scris de: Daoud Andra

23 Jul. 2023

Cu ce să amesteci făina prin care treci dovleceii. Secretul celor mai gustoși dovlecei pane, așa vor ieși perfecți

Rețetele cu dovlecei sunt foarte populare, mai ales în perioada verii, când este sezonul de coacere a acestor legume. Poți prepara o mulțime de rețete rapide și delicioase pornind de la această legumă, iar astăzi îți prezentăm secretul celor mai gustoși dovlecei pane. Ingredientul care face crusta să fie perfectă și le dă un gust deosebit.

Ingredientul pe care să-l adaugi când faci dovlecei pane

Dovlecelul este o legumă ușor de cultivat și cu un preț accesibil. Grădinile și piețe sunt pline de dovlecei în această perioadă, motiv pentru care este și păcat să nu profiți de existența lor. Unul dintre cele mai simple moduri de a găti dovleceii este să-i faci pane. Există mai multe rețete de dovlecei pane și chiar variante de post ale acestui preparat.

Citește și: Care este diferența dintre dovlecei și zucchini. Mulți le confundă

Poți alege varianta clasică de pane, ca la șnițel: feliile de dovlecei vor fi trecute prin făină, ou și pesmet, sau poți opta pentru un alt mod de a obține crusta. Dacă vrei să faci dovlecei pane altfel, renunță la ou și la pesmet și fă un amestec din făină și apă minerală. Acesta trebuie să aibă consistența unui aluat de clătite mai gros, pentru a crea o crustă crocantă atunci când se prăjește.

Unele gospodine înlocuiesc apa minerală cu bere atunci când fac crusta. Un ingredient pe care poți să îl adaugi în aluat, dacă nu gătești rețeta de post, este parmezanul ras. Acesta va da o savoare aparte dovleceilor pane, după ce vor fi prăjiți.

Citește și: Secretul celor mai buni dovlecei pane. Nu ai nevoie de ulei. Vor ieși pufoși la interior și cu o crustă crocantă

Rețetă de dovlecei pane

Ingrediente: 

  • 2 dovlecei
  • sare
  • făină
  • apă minerală
  • ulei pentru prăjit
  • parmezan ras (opțional)

Citește și: Rețeta pentru cei mai buni dovlecei pane. Ce să adaugi în oul prin care treci dovleceii. Ies super buni așa

Mod de preparare:

Dovleceii se spală și se taie felii de 2-3 mm grosime. Se pun pe un tocător și se presară sare din belșug peste ei. Se lasă feliile de dovlecei așa cel puțin 10 minute, pentru ca apa să iasă din ei. Se șterg dovleceii cu prosoape de hârtie, pentru a scăpa de excesul de apă.

Într-un bol, se amestecă făina cu apa minerală, cu un tel. Trebuie să obții un aluat ceva mai gros decât cel pentru clătite. Dacă folosești și parmezan ras, acum este momentul să îl adaugi. Dacă gătești varianta de post de dovlecei pane, îl poți omite.

Se trece fiecare felie de dovlecel prin amestec și se prăjesc dovleceii pane în ulei încins, câteva minute pe fiecare parte. până când se rumenesc. Se scot dovleceii pane pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Se servesc cu sos de usturoi sau cu salată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.1 61 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *