Cu ce să amesteci pesmetul pentru șnițele. Ingredientul de aur care le face mult mai gustoase

Așa obții cele mai bune șnițele!
Cu ce să amesteci pesmetul pentru șnițele. Ingredientul de aur care le face mult mai gustoase

Șnițelele sunt preferate de foarte mulți români. Ele merg de minune simple, cu o salată sau cu o porție de piure de cartofi. Sunt sățioase, gustoase și ușor de obținut. În rândurile de mai jos, noi îți vom prezenta rețeta de șnițele cu pesmet. Iată ce să adaugi ca să iasă și mai gustoase. Tu știai asta?

Cum să faci cele mai bune șnițele cu pesmet. Acest ingredient nu trebuie să lipsească

Șnițelele sunt adorate de cei mici, dar și de cei mari. Ele sunt preparate în toate colțurile țării, dar rețeta diferă de la o zonă la alta. Unele gospodine obișnuiesc să dea carnea prin ou și făină.

În schimb, altele obișnuiesc să folosească pesmet. Dacă și tu preferi ultima variantă, atunci citește mai departe și află ce ingredient să adaugi în plus pentru un gust desăvârșit.

Secretul bucătarilor experimentați pentru cele mai gustoase șnițele cu pesmet

Șnițelele nu lipsesc din meniul niciunui restaurant și cu siguranță le-ai comandat și tu măcar o dată și ai observat că ele nu seamănă deloc cu cele făcute în casă.

Asta pentru că bucătarii experimentați au un secret bine ascuns. Pentru a obține niște șnițele crocante și aromate, ei obișnuiesc să amestece pesmetul cu boia dulce. Acest condiment face șnițelele să iasă crocante și extrem de gustoase. Încearcă și tu să le prepari așa și îți garantăm că nu vei regreta.

Citește și Secretul pentru ca șnițelele de pui să nu mai iasă uscate. Cum trebuie să le gătești de fapt, așa ies fragede și suculente!

Rețetă de șnițele cu pesmet

Ingrediente

  • patru bucăți de piept de pui
  • două ouă
  • 150 de g de făină
  • 250 de g de pesmet
  • două lingurițe de boia dulce
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se ia un vas și se bat ouăle spumă, apoi se presară sare și piper. Ulterior, se ia un alt bol și se adaugă făina, iar în alt vas se pune pesmetul și boiaua dulce și se amestecă bine.

Mai departe, se ia pieptul de pui și se feliază, după care se bate ușor cu ciocanul de șnițele. Într-o tigaie se adaugă uleiul și se pune pe foc, la încins. Acum, se trece fiecare bucată de piept de pui prin ou, făină și prin pesmetul amestecat cu boia.

Ulterior, șnițelele se pun la prăjit și se întorc pe ambele părți pentru a se rumeni. La final, se scot și se așează pe câteva proasoape de hârtie pentru a se scurge tot excesul de ulei. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Ce să adaugi în oul prin care treci șnițelele de pui înainte de a le pune în tigaie. Așa ies crocante la exterior și fragede la interior!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
3 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *