Șnițelele sunt preferate de foarte mulți români. Ele merg de minune simple, cu o salată sau cu o porție de piure de cartofi. Sunt sățioase, gustoase și ușor de obținut. În rândurile de mai jos, noi îți vom prezenta rețeta de șnițele cu pesmet. Iată ce să adaugi ca să iasă și mai gustoase. Tu știai asta?
Șnițelele sunt adorate de cei mici, dar și de cei mari. Ele sunt preparate în toate colțurile țării, dar rețeta diferă de la o zonă la alta. Unele gospodine obișnuiesc să dea carnea prin ou și făină.
În schimb, altele obișnuiesc să folosească pesmet. Dacă și tu preferi ultima variantă, atunci citește mai departe și află ce ingredient să adaugi în plus pentru un gust desăvârșit.
Șnițelele nu lipsesc din meniul niciunui restaurant și cu siguranță le-ai comandat și tu măcar o dată și ai observat că ele nu seamănă deloc cu cele făcute în casă.
Asta pentru că bucătarii experimentați au un secret bine ascuns. Pentru a obține niște șnițele crocante și aromate, ei obișnuiesc să amestece pesmetul cu boia dulce. Acest condiment face șnițelele să iasă crocante și extrem de gustoase. Încearcă și tu să le prepari așa și îți garantăm că nu vei regreta.
Ingrediente
Mod de preparare
Se ia un vas și se bat ouăle spumă, apoi se presară sare și piper. Ulterior, se ia un alt bol și se adaugă făina, iar în alt vas se pune pesmetul și boiaua dulce și se amestecă bine.
Mai departe, se ia pieptul de pui și se feliază, după care se bate ușor cu ciocanul de șnițele. Într-o tigaie se adaugă uleiul și se pune pe foc, la încins. Acum, se trece fiecare bucată de piept de pui prin ou, făină și prin pesmetul amestecat cu boia.
Ulterior, șnițelele se pun la prăjit și se întorc pe ambele părți pentru a se rumeni. La final, se scot și se așează pe câteva proasoape de hârtie pentru a se scurge tot excesul de ulei. Spor la treabă și poftă bună!