Cu ce să cureți petele de suc. Remediul ieftin este la îndemâna oricui și face minuni

Remediul este unul ieftin și la îndemână oricui

Scris de: Daoud Andra

24 Jul. 2023

Cu ce să cureți petele de suc. Remediul ieftin este la îndemâna oricui și face minuni

Se poate întâmpla de multe ori ca hainele preferate sau textilele din casă să fie murdărite cu diferite lichide care par imposibil de îndepărtat. Vinul, sucul, cafeaua sunt unele dintre cele care pătează cel mai rău, însă aproape orice pată poate fi îndepărtată dacă folosești soluțiile potrivite. Cu ce să cureți petele de suc de pe haine? Un amestec de ingrediente banale poate face minuni.

Soluția ieftină care face minuni: cu ce să cureți petele de suc

Sucurile, indiferent că sunt naturale sau carbogazoase, produc pete vizibile și greu de îndepărtat pe haine și pe textile. Dacă ai vărsat din greșeală un pahar cu suc pe fața de masă sau pe hainele tale, nu este cazul să intri în panică. Poți îndepărta ușor pata, grație unor ingrediente pe care le ai deja în locuință.

Citește și: Amestecul banal care elimină petele de transpirație. Ce trebuie să aplici de fapt pe pete, efectele sunt uimitoare

Pentru textilele albe, poți folosi un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet sau zeamă de lămâie. Pune câteva linguri de bicarbonat, în funcție de mărimea petei, într-un bol, și adaugă suc de lămâie sau oțet peste el. Se va produce o reacție chimică și va rezulta o spumă. Pasta obținută se aplică în strat generos peste pata de suc și se lasă să acționeze 15-20 de minute.

Se clătește haina cu apă călduță, după care se pune la mașina de spălat, la programul normal, cu detergent. Pentru a fi sigur că pata este complet eliminată, poți apela și la soluții din comerț. Acestea se aplică peste pată și sporesc eficiența detergentului.

Citește și: Cum scoți petele de grăsime de pe prosoapele de bucătărie. Trucuri simple care te ajută să scapi imediat de această problemă

Cu ce sa cureți petele de suc
Petele de suc trebuie să fie îndepărtate cât mai repede

Cum scoți petele de suc de pe canapea sau covor

În cazul hainelor închise la culoare, combinația de bicarbonat de sodiu cu lămâie sau oțet poate decolora țesătura. Combină bicarbonatul cu apă și aplică pasta obținută, în același mod, peste petele de suc de pe hainele colorate.

Indiferent că vorbim despre haine albe sau închise la culoare, toate petele se îndepărtează mai ușor cu cât hainele sunt spălate mai repede. Dacă le lași prea mult timp murdare, pata se va fixa în țesătură și va fi mult mai greu de îndepărtat.

Citește și: Cum să cureți petele de cafea de pe covor, haine sau perete. Trucul genial pe care trebuie să-l știi

Dacă ai vărsat din greșeală suc pe canapea sau pe covor, pune imediat prosoape de hârtie pentru a absorbi lichidul. Apoi, presară bicarbonat de sodiu din abundență, astfel încât să acoperi pata. Lasă-l să acționeze 10-15 minute, după care, cu un burete înmuiat în apă și detergent de vase, freacă pata respectivă.

În funcție de tipul de suc care a provocat pata, poate fi nevoie să reiei procesul și să insiști, însă în cele din urmă se va curăța.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *