Cuptorul este, fără îndoială, unul dintre cele mai utilizate aparate din bucătărie. Acesta permite gătirea unei varietăți mari de preparate dulci și sărate, dar pentru a profita la maximum de el, este indicat să-l cureți foarte bine. Multe gospodine îl spală în interior, dar uită de geamul ușii. Ei bine, află că acolo se adună cea mai multă grăsime, așa că este indicat să iei măsuri. Iată cu ce să cureți sticla cuptorului. Produsele din comerț nu sunt la fel eficiente!
Cuptorul este indispensabil în orice bucătărie. Însă, în timp ce își face treaba, el se murdărește foarte tare din cauza aburilor unsuroși are se lipesc de pereții acestuia, dar și de ușa lui.
Astfel, este foarte important să cureți acest aparat în fiecare colț. Pentru elimina murdăria din interior, este indicat să scoți ușa cuptorului. Cum faci acest lucru? Mai întâi, deschide-o ușor și localizează balamalele. Ulterior, blochează-le și scoate-le șuruburile.
Totodată, trage capacul metalic spre tine. Acum, scoate geamul ușii interioare și să începe să-l cureți. După ce ai făcut acest lucru, pune-l cu atenție la locul lui.
Te avertizăm că sticla cuptorului nu este deloc simplu de curățat, mai ales dacă folosești produse din comerț. De cele mai multe ori, acestea sunt destul de scumpe și nici nu au efectul dorit.
În schimb, noi îți recomandăm să utilizezi oțetul sau bicarbonatul de sodiu. Da, ai auzit bine! Acestea te scapă cât ai clipi de grăsimea de pe sticla cuptorului.
Oțet: Amestecă trei căni de apă cu una de oțet și adaugă soluția obținută într-un recipient cu pulverizator. Stropește sticla și ușa cuptorului. Lăsă amestecul să acționeze timp de 20 de minute și apoi îndepărtați-l cu o cârpă umedă.
Bicarbonat de sodiu: Amestecă o jumătate de cana de bicarbonat de sodiu cu două linguri de apă caldă. Aplică soluția pe sticla și las-o să acționeze timp de două ore, apoi îndepărteaz-o cu o cârpă umedă.