Cu ce să cureți petele de vopsea de pe haine. 3 trucuri geniale care le vor face să arate ca noi

Aceste metode nu dau greș niciodată
Cu ce să cureți petele de vopsea de pe haine. 3 trucuri geniale care le vor face să arate ca noi

Petele de vopsea sunt adesea greu de îndepărtat, iar produsele din comerț nu sunt eficiente. Din fericire, există câteva trucuri care te vor ajuta să scapi de ele foarte ușor și să-ți salvezi hainele. Încearcă-le și îți garantăm că nu vei regreta. De acum, petele de vopsea nu vor mai reprezenta o amenințare serioasă pentru tine.

Cum să elimini petele de vopsea de pe haine

Este foarte important să te îmbraci cu haine mai vechi atunci când ai de vopsit un anumit lucru, dar uneori este prea târziu și ajungi să-ți murdărești bluuza sau pantalonii.

Nu te grăbi să le arunci! Încă le poți salva, însă trebuie să acționezi cât mai repede și vei vedea că nu este imposibil să elimin aceste pete de vopsea ce, la prima vedere, par imposibil de scos. În continuare îți vom prezenta trei trucuri care vor funcționa garantat:

Cum sa scapi de petele de vopsea de pe haine
Cum sa scapi de petele de vopsea de pe haine

Soluții pentru a te ajuta să cureți petele de vopsea de pe haine

  • Detergent de vase

Înainte de toate, încearcă să îndepărtezi cât mai multă vopsea de pe îmbrăcăminte înainte de a elimina pata propriu-zisă. Poți utiliza o lingură sau un cuțit mai vechi pentru a evita extinderea petei pe haină.

După aceea, poți folosi detergentul de vase. Aplică soluția pe pată cu ajutorul unei cârpe umede. Lasă să acționeze timp de câteva minute, apoi freacă și clătește cu apă caldă. Acum, spală îmbrăcămintea în apă rece.

  • Spirt

O altă variantă este să folosești spirtul. Acesta este excelent pentru îndepărtarea petelor. Tot ceea ce trebuie să faci este să uzi pata cu puțină apă caldă, apoi să înmoi o cârpă de bumbac sau o periuță de dinți în spirt și să freci foarte bine pata de vopsea.

Mai departe, clătește zona cu apă caldă și repetă procesul. Spirtul va îndepărta cât ai clipi petele de pe haine. După ce ai respectat toți pașii, trebuie să speli haina manual sau în mașina de spălat.

Citește și Cu ce să cureți petele de suc. Remediul ieftin este la îndemâna oricui și face minuni!

  • Fixativ de păr

Oricât ar suna de ciudat, și fixativul de păr poate elimina petele de vopsea. Tot ceea ce trebuie să faci este să pulverizezi peste zona murdară și să freci bine cu o periuță de dinți veche.

Mai departe, pune apă caldă peste pată și adaugă un agent de îndepărtare a petelor de rufe obișnuit. În final, spală haina așa cum o faci în mod obișnuit.

Citește și Cea mai bună soluție de scos petele încăpățânate de pe canapea. Puțini au aflat de metoda asta!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *