Pentru ca florile din grădina ta să fie readuse la viață în urma bolilor, dar și pentru a înflori și a da rod, chiar și în timpul zilelor caniculare, ai nevoie de câteva sfaturi simple pe care grădinarii cu experiență le împărtășesc cu inima deschisă.
Trucul de astăzi funcționează pentru toate plantele, indiferent de originea și felul lor. Fie că vorbim de anthurium, cactuși și alte suculente, mușcate, trandafiri, roșii, ardei, castraveți sau pepeni, ai nevoie doar de 1 lingură de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de pudră de scorțișoară și 1 litru de apă caldă.
Combină lingura de bicarbonat cu lingura de pudră de scorțișoară și cu apa. Diluează soluția obținută în 5 litri de apă rece. Folosește acest amestec la fiecare 15 zile pentru plantele tale și fii uimit de efectul obținut. Acest amestec contribuie și la creșterea și înflorirea plantelor. Bicarbonatul de sodiu, combinat cu scorțișoara, conține foarte mulți nutrienți benefici pentru menținerea rădăcinilor sănătoase ale plantelor. Scorțișoara este bogată în azot, fosfor, potasiu, magneziu și bor, și chiar va speria, cu mirosul ei puternic, melcii și furnicile, astfel că nu mai trebuie să îți faci griji nici de dăunători.
Un alt truc pe care orice grădinar pasionat ar trebui să îl știe se referă la stropirea ardeilor în luna iulie. Cu ajutorul ei, spun grădinarii cu experiență, legumele vor rodi până târziu în toamnă. Este recomandat amestecul din zer și cenușă de floarea-soarelui, pentru care ai nevoie de un litru de zer și trei linguri de cenușă, diluate în 9 litri de apă. Acest amestec este bogat în potasiu și calciu, substanțe ce vor ajuta la îngroșarea ardeilor. Este indicat să stropești legumele cu această soluție de patru ori pe sezon, adică o dată pe lună.
O altă soluție excelentă pentru o recoltă bogată de ardei este infuzia de fulgi de ovăz. Fulgii se amestecă alături de un litru de apă și lăsați timp de o zi astfel. Ulterior, se strecoază ovăzul și se diluează într-un raport de 1:9. La final, se stropesc ardeii la rădăcină și recomandat este să se facă acest lucru de patru ori pe sezon, adică tot o dată pe lună.
Altă variantă este infuzia de coji de ceapă, legumă renumită pentru vitaminele și substanțele benefice pentru sănătate pe care le are. Ai nevoie de coji pe care le pui într-un litru de apă timp de câteva ore. Ulterior, le strecori și le diluezi iar în apă, în raport de 1:1. Poți stropi ardeii cu această soluție de până la 6 – 8 ori pe sezon.