Cu ce să stropești pomii din livadă în iulie pentru o recoltă bogată. Așa vei avea fructe din belșug la toamnă

Sfat util pentru persoanele care au livadă
Cu ce să stropești pomii din livadă în iulie pentru o recoltă bogată. Așa vei avea fructe din belșug la toamnă

Una dintre cele mai mari satisfacții pe care le putem avea este aceea de a ne cultiva propria hrană. În plus, fii sigur că fructele din livada ta sunt mult gustoase și mai sănătoase decât cele din comerț. E adevărat însă, că în spatele unei recolte bogate se ascunde foarte multă muncă și știință. Există un mic secret oferit de specialiști, care cu siguranță te va ajuta să obții rezultate fantastice. Iată cu ce este bine să stropești pomii din livadă în această perioadă!

Sfat pentru o recoltă bogată. Ce aliment folosesc grădinarii iscusiți

Să ai o livadă bogată și sănătoasă nu este deloc simplu. Ea îți poate da mari bătăi de cap, dar satisfacția este una uriașă. Nici nu ai idee cât de gustoase pot fi fructele culese chiar din grădina ta.

Diferența față de cele din comerț este de la cer la pământ. Dacă vrei să ai parte de o cultură bogată și să îți surprinzi toți prietenii cu talentul tău la grădinărit, ține cont de sfaturile celor mai buni specialiști.

În cazul în care ai câțiva pomi fructiferi în livadă, iar afidele au apărut peste tot, este nevoie să iei câteva măsuri ugente. Pentru a scăpa de aceste insecte enervante, specialiștii îți recomandă laptele de la vacă. Da, ai auzit bine!

Amestecă un litru de lapte cu trei litri de apă și un albuș de ou, apoi pulverizează soluția obținută pe ramurile pomului fructifer. Astfel, păduchii vor dispărea ca prin minune.

Ulterior, este posibil să simți un miros neplăcut de la laptele stricat, însă acesta va dispărea după câteva zile, asa că nu trebuie să îți faci griji sau să te sperii.

Citește și De ce nu rodesc pomii fructiferi, de fapt. Principalele cauze. Ce e important să faci în această situație!

Care este pluralul cuvântului lapte, de fapt
Laptele te scapa de afide

Ce trebuie să știi atunci când folosești laptele

Potrivit experților, laptele mai poate fi utilizat și ca fertilizator, dar și ca fungicid. Totuși, ai mare grijă atunci când îl folosești, deoarece în cantitate mare poate opri creșterea plantelor sau le poate ofili.

De asemenea, nu uita de mirosul urât pe care îl vei simți, după ce îți vei stropi pomii din grădină. Însă, acesta este un lucru normal și nu trebuie să te îngrijoreze.

Citește și Ce să faci dacă pomii fructiferi nu mai fac roade. Trucul secret al grădinarilor!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
7.3 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *