Cu ce să stropești roșiile după copilire. Amestecul care te ajută să ai o recoltă mai bogată

Cu ce să stropești roșiile după copilire. Amestecul care te ajută să ai o recoltă mai bogată

Cu ce este cel mai bine să stropești roșiile după copilire, potrivit experților în domeniu. Aceștia spun că tratamentele la roșii după copilire țin cont de faptul că plantele sunt vulnerabile și că trebuie să fie protejate de diferite boli. Aflați în rândurile următoare ingredientele de care aveți nevoie pentru amestecul perfect.

Cu ce se stropesc roșiile după copilire

Pentru început, ce înseamnă, de fapt, copilire? Este o lucrare importantă care asigură productivitatea plantelor și constă în îndepărtarea copililor la roșii. Prin îndepărtarea acestora, se ajută roșiile să își direcționeze energia spre fructificare, astfel sporind producția chiar și cu până la 20%.

După ce roșiile trec prin acest proces, pot fi aplicate diverse tratamente care ajută la cicatrizarea locurilor de unde s-au rupt copilii și unde există riscul instalării unor boli. Având în vedere aceste aspecte, stropirea roșiilor după copilire este indicată pentru a avea o cultură sănătoasă.

De asemenea, stropirea roșiilor după copilire este opțională și se face preventiv, pentru a evita apariția bolilor și dăunătorilor. De regulă, se folosesc insecticide și fungide, dar și tratamente naturale

Citește și: De ce trebuie stropite roșiile cu lapte, de fapt. Ce altceva se mai adaugă în soluție. Secretul pentru o recoltă bogată

Folosiți acest amestec pentru a trata roșiile după copilire

În principal, tratamentele recomandate după copilire sunt cele cu fungicide. Trebuie să acționați preventiv, deoarece cultura riscă să se infecteze cu putregaiul cenușiu numit Botrytis Cinerea. Agentul patogen se poate instala rapid prin rănile provocate de copilire, ceea ce vă va afecta negativ cultura.

Stropirea roșiilor după copilire este recomandată să fie făcută cu Ortiva Top de la Syngenta. Acest produs se numără printre cele mai bune, deoarece combate putregaiul și se poate aplica de la apariția celei de-a șasea frunze până la maturarea a 70% din fructe.

Este recomandat să folosiți 1 litru/ha, iar tratamentul se poate aplica de maxim 3 ori la o cultură cu o pauză de circa 10 zile între stropiri. De asemenea, stropirile la roșii după copilire se pot face și împotriva dăunătorilor.

Cel mai periculos dăunător este Lasioptera tomaticola, „musculița mediteraneană a tomatelor” sau „musculița europeană a tomatelor”. Acesta atacă roșiile în perioada copilirii, fiind un dăunător periculos, în special pentru tomatele cultivate în sere și solarii.

Dacă întâmpinați astfel de probleme cu recolta, se recomandă tratamente cu insecticide neonicotinoide plus piretroid de sinteză, utilizate des pentru diverși dăunători la tomate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.2 48 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *