Cu ce să stropești roșiile după ploaie. Așa le ferești de boli și vei obține o recoltă bogată

Cea mai eficientă și naturală metodă pe care o poți aplica.
Cu ce să stropești roșiile după ploaie. Așa le ferești de boli și vei obține o recoltă bogată

Dacă ești pasionat de grădinărit, cu siguranță din grădina ta nu lipsesc tomatele. Însă pentru a avea o recoltă bogată, este important să știi cum să le îngrijești. Așa cum știm cu toții, fiecare cultură în parte are dăunătorii și bolile sale specifice. Iată cu ce poți stropi roșiile pentru a obține o recoltă bogată. Soluția este naturală și are avantaje multiple.

Cu ce să stropești roșiile după ploaie

Un vlogger pasionat de grădinărit a împărtășit cu urmăritorii săi un truc extrem de simplu prin care le poți sări în ajutor plantelor din grădina ta. După ploi abundente, așa cum a fost cazul și la noi în țară în ultima perioadă, sunt șasne foarte mari ca plantele să dezvolte fungi.

De aceea, este important să le acorzi o atenție deosebită. Iar metoda prin care poți scăpa de astfel de dăunători este laptele. Chiar dacă poate părea ciudat, laptele pe care noi îl consumăm dacă nu zilnic, măcar o dată pe săptămână, poate acționa ca un repelent și este benefic inclusiv asupra tomatelor.

În plus, fiind un ingredient natural, laptele este și prietenos cu mediul, spre deosebire de alte substanțe chimice folosite în astfel de cazuri.

Carli Marian a explicat pe canalul său de YouTube cum putem folosi laptele la stropitul plantelor.

„În principiu stabilești o unitate de măsurăși folosești o proporție de o parte lapte la cinci părți de apă. Este foarte important să nu folosești o concentrație mai mare. Poți adopta diluții mai mari, spre exemplu o parte lapte, 10 păți de apă, însă nu mai puțin. Dacă folosești o metodă mai concentrată, atunci vei pierde parte din beneficii și vei aduce mai mult dezavantaj.”, a explicat vloggerul.

Potrivit acestuia, laptele conține o substanță denumită lactoferină, care acționează ca un antibiotic asupra fungilor.

„Un alt avantaj al laptelui este faptul că grsimea pe care o conține funcționează și ea în reducerea proliferării agenților patogeni. În contact cu soarele, compușii din interiorul laptelui eliberează niște radicali de oxigen care împiedică dezvoltarea fungilor.”, a dezvăluit Carli Marian.

Ce plante pot fi stropite cu lapte

Printre dăunătorii asupra cărora acționează laptele se numără mana și făinarea. Acesta poate fi folosit la o gamă mare de plante din grădina ta.

„În urma studiilor s-a dovedit că are o eficacitatea foarte bună asupra manei și asupra făinării. Are eficacitae la trandifiri, tomate, castraveți, dovlecei și la pomii fructiferi tineri. ”

Totuși, cei care vor să încerce această metodă eficientă de stropit, trebuie să știe un aspect extrem de important: laptele trebuie să fie neapărat crud și nefiert pentru a putea aduce beneficii. „Nu folosi lapte degresat!”, mai spune vloggerul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *