Cu ce să stropești toamna trandafirii. Trucul experților pentru o grădină de vis, vor arăta superb

Iată cum trebuie procedat.
Cu ce să stropești toamna trandafirii. Trucul experților pentru o grădină de vis, vor arăta superb

Trandafirii sunt unele dintre cele mai iubite flori din grădină, cu o frumusețe și eleganță ce pot transforma orice spațiu exterior într-un loc de vis. Cu toate acestea, pentru a se menține sănătoși și a înflori din plin, este esențial să le acordăm o atenție deosebită, mai ales în perioada toamnei. În acest articol vei afla cum se îngrijesc trandafirii în sezonul de toamnă și ce trucuri folosesc experții pentru a-i pregăti pentru iarnă.

Cu ce să stropești toamna trandafirii

Toamna este anotimpul care face trecerea de la sezonul cald la cel rece, iar în acest anotimp trebuie să acordăm o atenție deosebită forilor noastre din grădină, astfel încât să poată intra în iarnă pregătite.

Știm cât de mult iubești trandafirii din grădin ta și cât de mult te bucuri atunci când îi vezi înflorind. Aceste plante absolut minunate au nevoie de îngrijirea potrivită în sezonul de toamnă, pentru a reveni sănătoși, viguroși și plini de flori anul următor.

Citește și: Ce să pui la rădăcina trandafirilor ca să înflorească de mai multe ori pe an. Secretul pe care florile tale îl vor adora

Cele mai importante lucrări de îngrijire a trandafirilor toamna sunt curățarea, îndepărtarea florilor uzate sau a frunzelor bolnave și tăierea. De asemenea, tot în acest anotimp este momentul potrivit pentru a planta un trandafir.

Este important ca pe tot parcusrul sezonul de vegetație, trandafirii să aibă parte de o nutriție adecvată pentru a avea rezultate optime. Trandafirii sănătoși nu numai că înfloresc din abundență, ci sunt capabili să reziste mai bine la boli și dăunători.

Există diferite tipuri de îngrășăminte care te pot ajuta să menții trandafirii sănătoși peste iarnă.

Citește și: Ai plantat greșit trandafirii până acum. De asta nu se prind în pământ și nu înfloresc. E secretul experților în grădinărit

Nutrienții esențiali creșterii și dezvoltării sănătoase ale plantelor sunt azotul, fosforul și potasiul. În plus, trandafirii mai au nevoie și de o serie de alți nutrienți precum calciul, magneziul, sulful, borul, cuprul, fierul, manganul și zincul.

Iată câteva sfaturi de îngrijire a trandafirilor în sezonul de toamnă.

Cum îngrijim trandafirii toamna

La începutul toamnei se aplică un îngrășământ cu eliberare treptată, cu un conținut scăzut de azot. Un exemplu în acest sens este făina de oase, care are ca rezultat creșterea și întărirea rădăcinilor. Trebuie să oprești fertilizarea cu 6-8 săptămâni înainte de data medie a primului îngheț pentru a preveni deteriorarea noilor creșteri de frigul de afară.

Citește și: Cum să ai trandafiri cu adevărat spectaculoși toată toamna. Cele mai tari trucuri pentru o grădină colorată

Poți folosi fertilizatori organici, derivați din materie vegetală sau animală, întrucât sunt prietenoși cu mediul. Aceste îngrășăminte pot fi folosite singure sau în combinație cu alte substanțe.

În general, toamna, se folosesc tratamente cu fertilizatori și soluții cuprice. Stropirea cu acest gen de soluții va ajuta la dezinfectarea tufelor de trandafiri și va asigura o rezistență mai mare a florilor. Specialiștii recomandă produse precum Champion, Triumf sau Funguran, care se găsesc sub formă de zeamă de bordeleză. Acestea pot fi achiziționate din magazinele de specialitate sau din centrele de bricolaj.

De asemenea, mai sunt recomandate îngrășămintele sintetice, anorganice, chimice sau artificiale. Însă deși sunt mai accesibile ca preț și se găsesc în formulă mai concentrată, aceste soluții nu au un efect rezidual pozitiv și nu îmbunătățesc solul. Mai mult, unele dintre ele conțin insecticide, ceea ce ar putea dăuna în anumite cazuri.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
7.1 32 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *