Cu ce să te demachiezi dacă nu ai demachiant. 6 ingrediente naturale care te pot ajuta

Iată câteva ingrediente naturale pe care le poți folosi pentru a te demachia.
Cu ce să te demachiezi dacă nu ai demachiant. 6 ingrediente naturale care te pot ajuta

Cu ce să te demachiezi dacă nu ai demachiant. Demachierea este un pas esențial pentru un ten sănătos, așa că, orice ar fi, nu sări peste acesta. Fie că te întorci de la o petrecere târziu, curățarea tenului de machiaj are un o importanță esențială dacă visezi la o piele netedă, fără cusur.

Cu ce să te demachiezi dacă nu ai demachiant

De cele mai multe ori pot fi greu de îndepărtat fardurile de pe pleoape și rujurile lichide. Dacă nu ai un demachiant la îndemână, nu te îngrijora. Poți obține aceleași rezultate folosind produse obișnuite, disponibile acasă pentru a-ți curăța fața. Iată 6 ingrediente naturale care te pot ajuta.

Suc de castraveți

Dermatologii spun că majoritatea produselor de înfrumusețare au în ingredientele lor suc de castraveți pentru a ajuta la îndepărtarea machiajului. Așa că, daca nu ai un demachiant la îndemână, ia un castravete și amestecă-l cât să rezulte o pastă. Castraveții au proprietăți antiinflamatorii, așa că vor ajuta la calmarea pielii iritate sau a pielii predispuse la acnee. Poți folosi chiar un blender pentru a obține un piure de castraveți, până când acesta devine păstos. Adaugă și puțin dintr-un ulei esențial la alegere, apoi pasta obținută este gata de folosit ca demachiant.

Cu ce să te demachiezi dacă nu ai demachiant

Aloe vera

Aloe vera este recunoscută pentru o mulțime de efecte benefice asupra pielii. Dintre acestea, demachierea eficientă se află în fruntea listei. Dacă ai o plantă de aloe vera în jurul casei, rupe o frunză, apoi tamponează puțină aloe pe față și masează ușor până intră în piele. Ai grijă de zona sensibilă din jurul ochilor. Apoi clătește fața și o să te bucuri de un ten curățat și revigorat.

Ulei de masline

Uleiul de măsline este o altă opțiune excelentă pentru îndepărtarea machiajului fără a utiliza alt demachiant tradițional. În plus, este un alt produs pe care cu siguranță îl ai deja în bucătărie. Ia câteva picături de ulei și aplică-le pe piele. După ce ai masat uleiul pe toată fața, șterge excesul cu o bucată de bumbac sau o dischetă demachiantă. La final clătește fața foarte bine cu apă călduță, deoarece uleiul de măsline poate lăsa o mică peliculă pe piele.

Ulei de cocos

O altă alternativă hidratantă pentru curățarea feței este uleiul de cocos. Acesta are multe beneficii, reduce inflamația tenului și previne infecțiile. De asemenea, are proprietăți emoliente care pot fi benefice pentru pielea uscată. Aplicat local, uleiul de cocos poate lăsa pielea mai moale și mai hidratată. Cu toate acestea, poate înfunda porii, de aceea trebuie să fie clătit foarte bine. Îndepărtează orice reziduu cu o dischetă demachiantă moale înainte de clătire.

Bicarbonat de sodiu și miere

Acest remediu uimitor face minuni pentru orice tip de machiaj. Pune puțină miere organică pe o țesătură curată din bumbac, adaugă puțin bicarbonat de sodiu, apoi curăță-ți fața cu aceste ingrediente. Combinația de bicarbonat de sodiu și miere funcționează ca un demachiant excelent, dar are și proprietăți exfoliante. Curăță foarte bine fața, apoi finalizează procesul clătind pielea cu apă caldă.

Citește și ce este apa micelară și cum se folosește corect. Lucruri pe care orice femeie trebuie să le știe

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *