Cu ce să ungi ardeii grași înainte de a-i umple cu carne. Așa ies gustoși și nu se vor înmuia la fiert

Rețeta perfectă pentru toamnă
Cu ce să ungi ardeii grași înainte de a-i umple cu carne. Așa ies gustoși și nu se vor înmuia la fiert

În această perioadă, fiecare gospodină se ocupă de conservarea legumelor pentru iarnă. Evident, de pe listă nu pot lipsi nici ardeii, dar dacă nu i-ai pus pe toți în borcane, te sfătuim să-i umpli cu carne, dar nu înainte de a-i unge cu un ingredient. Află secretul celor mai gustoși ardei umpluți. Te vei linge pe degete!

Cum prepari cei mai gustoși ardei umpluți

Ardeii umpluți se numără, fără doar și poate, printre preparatele preferate de români. Oricine îi adoră și se prepară aproape la fel în majoritatea zonelor țării.

Însă, există un secret pe care-l știu doar bucătarii iscusiți. Te invităm să-l descoperi mai jos. Deocamdată, iată lista cu ingredientele de care ai nevoie:

  • 10 ardei grași, de mărime medie
  • 700 de g de carne tocată din porc și vită
  • una sau două cepe
  • 50 de g de orez
  • o jumătate de legătură de mărar
  • o jumătate de legătură de pătrunjel
  • o linguriță rasă de piper măcinat
  • o linguriță de sare
  • o linguriță de paprika dulce sau iute, în funcție de preferințe
  • 250 de g de roșii pasate (200 de ml de bulion)
  • o linguriță de pastă de roșii
  • un ou întreg sau doar un gălbenuș (opțional)
  • trei frunze de dafin
  • pentru sos: 200 de ml de bulion de roșii concentrat, trei linguri de ulei, două linguri de făină, o frunză de dafin, sare, piper și zahăr

Secretul celui mai delicios preparat

Mai întâi de toate, se scot cotoarele ardeilor, se curăța legumele de semințele și de nervurile din interior, după care se spală foarte bine, se lasă la scurs, iar apoi se ung cu ulei de măsline.

Acest ingredient minunat va face ca ardeii să-și păstreze culoarea și să se înmoaie la fiert. Mai departe, se ia carnea tocată și se pune într-un vas.

Citește și Ardei umpluți de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop!

Cum se pregătește umplutura

Se toacă cât mai mărunt ceapa, după care se pune peste carne. Se adaugă orezul, sarea, piperul, paprika, pasta de roșii și verdețurile tocate. De asemenea, se poate pune și un ou întreg sau un gălbenuș, astfel încât carnea să se lege mai bine.

Se amestecă totul foarte bine până când rezultă o pastă omogenă. Acum, această compoziție se introduce în ardei, iar deasupra se pun capace din roșii.

Ulterior, legumele se pun în oală. Separat, se pune la fiert un litru și jumate de apă. Când apa a dat în clocot, se ia de pe foc și se toarnă ușor deasupra ardeilor din cratiță. Se pune apă suficient cât legumele să fie acoperite. Se presară puțină sare, se adaugă foile de dafin, iar apoi oala se pune pe foc.

Când apa clocotește, se adaugă pasta de roșii sau bulionul. Se fierb ardeii umpluți la foc potrivit spre mic, pentru circa o oră și jumătate. Între timp, se prepară sosul.

Se încinge uleiul într-o cratiță, după care se adaugă făina. Se amestecă și se toarnă circa 250 de ml din zeama în care au fiert ardeii umpluți. După ce dă în clocot sosul, se pun bulionul și frunzele de dafin.

Se mai lasă pe foc circa cinci minute, iar apoi se presară un praf de sare, piper și zahăr. Acum, ardeii umpluți se pot servi cu sosul fierbinte. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Ardei umpluți cu brânză și ingrediente secrete. Rețetă delicioasă fără foc, ceva mai bun nu ai mâncat!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.9 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *