În această perioadă, fiecare gospodină se ocupă de conservarea legumelor pentru iarnă. Evident, de pe listă nu pot lipsi nici ardeii, dar dacă nu i-ai pus pe toți în borcane, te sfătuim să-i umpli cu carne, dar nu înainte de a-i unge cu un ingredient. Află secretul celor mai gustoși ardei umpluți. Te vei linge pe degete!
Ardeii umpluți se numără, fără doar și poate, printre preparatele preferate de români. Oricine îi adoră și se prepară aproape la fel în majoritatea zonelor țării.
Însă, există un secret pe care-l știu doar bucătarii iscusiți. Te invităm să-l descoperi mai jos. Deocamdată, iată lista cu ingredientele de care ai nevoie:
Mai întâi de toate, se scot cotoarele ardeilor, se curăța legumele de semințele și de nervurile din interior, după care se spală foarte bine, se lasă la scurs, iar apoi se ung cu ulei de măsline.
Acest ingredient minunat va face ca ardeii să-și păstreze culoarea și să se înmoaie la fiert. Mai departe, se ia carnea tocată și se pune într-un vas.
Citește și Ardei umpluți de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop!
Se toacă cât mai mărunt ceapa, după care se pune peste carne. Se adaugă orezul, sarea, piperul, paprika, pasta de roșii și verdețurile tocate. De asemenea, se poate pune și un ou întreg sau un gălbenuș, astfel încât carnea să se lege mai bine.
Se amestecă totul foarte bine până când rezultă o pastă omogenă. Acum, această compoziție se introduce în ardei, iar deasupra se pun capace din roșii.
Ulterior, legumele se pun în oală. Separat, se pune la fiert un litru și jumate de apă. Când apa a dat în clocot, se ia de pe foc și se toarnă ușor deasupra ardeilor din cratiță. Se pune apă suficient cât legumele să fie acoperite. Se presară puțină sare, se adaugă foile de dafin, iar apoi oala se pune pe foc.
Când apa clocotește, se adaugă pasta de roșii sau bulionul. Se fierb ardeii umpluți la foc potrivit spre mic, pentru circa o oră și jumătate. Între timp, se prepară sosul.
Se încinge uleiul într-o cratiță, după care se adaugă făina. Se amestecă și se toarnă circa 250 de ml din zeama în care au fiert ardeii umpluți. După ce dă în clocot sosul, se pun bulionul și frunzele de dafin.
Se mai lasă pe foc circa cinci minute, iar apoi se presară un praf de sare, piper și zahăr. Acum, ardeii umpluți se pot servi cu sosul fierbinte. Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Ardei umpluți cu brânză și ingrediente secrete. Rețetă delicioasă fără foc, ceva mai bun nu ai mâncat!