Cu ce să ungi ficățeii înainte de a-i băga la cuptor. Ingredientul care schimbă tot gustul, se vor topi în gură

Trucul pe care doar bucătarii iscusiți îl știu!
Cu ce să ungi ficățeii înainte de a-i băga la cuptor. Ingredientul care schimbă tot gustul, se vor topi în gură

Dacă și tu adori ficățeii, ai nimerit exact unde trebuie. Ești la început de drum în ale bucătăriei? Nu te descuraja! Află că nu este deloc greu să gătești celebrii ficăței. Însă, ține cont de sfatul specialiștilor. Potrivit acestora, un singur ingredient le poate schimba gustul complet. Adăugându-l, rezultatul va fi unul fabulos. Iată despre ce ingredient este vorba!

Cu ce ingredient din bucătăria ta să ungi ficățeii

Nu mai știi ce să faci de mâncare? Ei bine, noi îți propunem să bagi niște ficăței la cuptor. Mulți dintre noi îi iubim pentru gustul lor, dar și pentru beneficiile pe care le pot oferi organismului nostru. Așa că nu mai sta pe gânduri şi urmează-ne sfatul.

În plus, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a băga niște ficăței la cuptor, totuși respectă rețeta întocmai, fiindcă unul singur poate face diferența. Este vorba despre zahăr. Potrivit bucătarilor iscusiți, acest ingredient ajută ficățeii să devină mai fragezi, mai moi, dar și mai gustoși.

Rețetă de ficăței la cuptor

Ingrediente

  • 500 de g de ficăței de pui
  • o ceapă mare tocată mărunt
  • trei sau patru căței de usturoi
  • trei linguri de ulei
  • boia de ardei dulce
  • zahăr
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • pătrunjel verde tocat
  • un pahar cu lapte

Citește și Cum faci cei mai buni ficăței de pui. Secretul gospodinelor pentru un rezultat fabulos, doar așa îi vei găti!

Mod de preparare

Se spală și se curăță foarte bine ficățeii de pui, după care se scurg bine de apă și se pun într-un vas. Ulterior, se toarnă peste ei un pahar de lapte rece. Se lasă în acel lichid chirca 20 de minute. Se spune că laptele elimină gustul amar din ficăței.

În plus, cu ajutorul lui se frăgezesc. Ulterior, ficățeii se pun într-o strecurătoare ca să se scurgă laptele, după care se ung cu zahăr. Mai departe, se ia ceapa, se taie mărunt. De asemenea, se curăță cățeii de usturoi și se pisează, apoi se pune ulei într-o tavă de cuptor.

Se pune ceapa și se împrăștie pe fundul întregului vas, după care se adaugă ficățeii. Mai departe, se pune usturoiul pisat, piperul și boiau dulce. Se amestecă totul bine, apoi se introduce tava cu ficăței în cuptor.

Se lasă o jumătate de oră, apoi se scoate tava și se adaugă sare. Se mai amestecă o dată, după care se presară pătrunjel verde tocat. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și De ce să pui lapte peste carnea crudă. Trucul secret al marilor bucătari!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *