Cu ce să ungi plăcinta cu mere înainte de a o băga la cuptor. Trucul știut de bunica, iese rumenă și gustoasă

O vei devora cu siguranță
Cu ce să ungi plăcinta cu mere înainte de a o băga la cuptor. Trucul știut de bunica, iese rumenă și gustoasă

De fiecare dată când ne îndreptăm spre un miros îmbietor de plăcintă, suntem transportați în zilele fericite ale copilăriei, când așteptam cu nerăbdare pe lângă mamele noastre pentru a scoate din cuptor acele delicioase minunății și a ne bucura de o bucată savuroasă de plăcintă. Cu trecerea timpului, dorim să recreăm aceste delicii, așa că astăzi îți vom arăta cu ce să ungi plăcinta pentru a reda gustul copilăriei.

Cu ce trebuie să ungi plăcinta de mere

Așa cum poți anticipa, prepararea unei plăcinte cu mere nu este deloc complicată, dar include mici trucuri care fac diferența între un desert obișnuit și o delicatesă deosebită.

Astfel, îți recomandăm să optezi pentru un aluat bogat în unt, deoarece îl va face mai ușor de întins și îi va conferi un gust remarcabil. Alege mere tari și dulci pentru a obține o textură plăcută și un gust minunat.

Cu ce să ungi plăcinta cu mere înainte de a o băga la cuptor
Plăcintă cu mere

Adaugă scorțișoara și nucșoara în compoziție, indiferent de rețeta folosită, pentru a obține un gust intens și plin de savoare care îți va aduce aminte de sărbători și nu te zgârci atunci când adaugi făina pentru a obține o textură plăcută.

Însă, unul dintre cei mai importanți pași pe care trebuie să îi faci înainte de a introduce plăcinta la cuptor este să o ungi cu puțin ou. Acest lucru va oferi plăcintei o crustă crocantă și o culoare aurie perfectă, ceea ce va încânta ochiul și papilele gustative deopotrivă.

Citește și: Cum se face plăcinta cu carne. Ce ce să ungi foile pentru a fi crocantă la exterior și pufoasă în interior

Ingrediente

  • o cană de făină
  • 5 linguri de ulei
  • 3 linguri de apă
  • 5 mere acrișoare
  • 8 linguri de zahăr
  • un praf de scorțișoară
  • un praf de sare
  • o cană de lapte
  • o linguriță de amidon
  • 3 ouă
  • un plic cu zahăr vanilat
  • unt

Vezi și: Cum se pregătesc merele pentru plăcintă. Cu ce să le amesteci pentru a obține gustul din copilărie

Cum pregătești o plăcintă de mere delicioasă

  • Trebuie să amesteci făina, sarea, cele trei linguri de ulei și apa într-un castron, apoi adaugă un ou bătut, inclusiv albușul.
  • Acoperă aluatul și lasă-l să se odihnească la temperatura camerei timp de 30 de minute. Între timp, pregătește umplutură.
  • Curăță merele, taie-le cubulețe și călește-le la foc mic, folosind cele două linguri de ulei și zahăr.
  • Așteaptă până când zahărul caramelizat se lipește de mere, apoi întinde aluatul până obții o foaie subțire.
  • Unge întreaga suprafață a aluatului cu unt topit și apoi adaugă umplutura de mere.

Te poate interesa și: Rețeta tradițională de plăcintă cu mere. Ingredientul secret pe care gospodinele îl folosesc de 100 de ani

  • Rulează aluatul cu umplutură și așează ștrudelul într-o tavă de copt, acoperită cu hârtie de copt și unge plăcinta cu ou.
  • În timp ce ștrudelul se coace timp de 30 de minute, fierbe laptele într-un ibric.
  • Într-un bol, amestecă amidonul, zahărul vanilat, două dintre gălbenușuri și laptele.
  • Obține un sos consistent amestecând bine compoziția.
  • După ce scoți ștrudelul din cuptor, toarnă sosul de vanilie deasupra acestuia.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *