Porumbul fiert sau copt este foarte apreciat în aceasta perioadă a anului, mai ales pe litoral. Știuleții proaspeți de porumb pot fi preparați pe un grătar sau fierți. Însă, există un secret pentru a face cel mai bun porumb fiert și pentru asta ai putea ține cont de câteva sfaturi. Iată cu ce se unge și ce se pune pe fundul oalei.
Porumbul este o cereală originară din America Centrală cultivată azi în multe regiuni ale globului și reprezintă, alături de grâu, 80% din producția de cereale. Porumbul se conbină în anumite feluri de mâncare, dar se consumă și simplu, copt sau fiert. Foarte mulți preferă să-l prepare chiar acasă.
Dar dacă vrei să aibă gustul copilăriei trebuie să ții cont de anumite sfaturi. Există un ingredient secret care îi va da porumbului gustul mult dorit. În primul rând, se curăță porumbul de frunze și de mătase, însă nu le arunca pe toate. Vei avea nevoie de câteva pentru a le pune pe fundul oalei în care vei fierbe porumbul. Porumbul se lasă la fiert pentru jumătate de oră.
Pentru un gust special, pune sare pe porumb și unge-l cu unt. După ce presari sarea și untul pe știuleți ar trebui să-i lași acoperiți pentru zece minute. În acest fel, aromele vor pătrunde mai rapid. O alternativă la unt ar putea fi și uleiul de măsline.
Cel mai bun porumb pentru fiert este cel crud, care are încă lăptişor în boabelor sale. Dacă îl achiziționăm din piețe sau hipermarketuri, în primul rând vom opta pentru știuleți de porumb care au foile verzi. Dacă foile sunt verzi, porumbul este cu siguranță, cules proaspăt.
De asemenea, trebuie să ne uitîm și la mătase și boabe. Mătasea pșorumbului nu trebuie să fie uscată, iar culoarea boabelor trebuie să fie galben-deschis. Cu cât boabele de porumb sunt mai moi și suculente, cu atât gustul porumbului va fi mai dulce, iar porumbul va fierbe mai rapid.
Porumbul conține numeroși nutrienții și are beneficii recunoscute pentru sănătate. Este, de asemenea, un aliment natural fără gluten.