Perfecte în orice sezon, sarmalele sunt adorate de mulți români și nu numai. Te-ai gândit să pregătești și tu acest preparat, dar nu ai varză acră acasă? Nu te îngrijora, noi avem soluția perfectă pentru tine. Află, din rândurile de mai jos, cum poți acri varza dulce pentru sarmale. De acum încolo vei proceda numai așa!
Sarmalele sunt vedetele sezonului rece, însă ele pot fi consumate fără nicio problemă în orice anotimp. Însă, dacă nu îți place gustul dulceag al verzei, află că o poți acri. Da, ai auzit bine! Noi îți vom prezenta mai jos o metodă simplă. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a o face după pofta inimii:
Mai întâi de toate, se curăță varza de frunzele stricate, apoi se spală bine. Ulterior, se ia o oală încăpătoare și se adaugă apa, boabele de piper, sarea și crenguțele de cimbru.
În momentul în care apa dă în clocot, se adaugă oțetul și varza cu cotorul în sus. Acum, se desprind frunzele de lângă cotorul verzei cu ajutorul unei furculițe.
Ulterior, frunzele fierte se scot, rând pe rând, din oală și se așează pe un platou. După ce se răcesc, se înlătură nervurile groase cu un cuțit, apoi se pun în pungi și se păstrează în congelator.
Citește și Pune acest ingredient secret în oala în care fierbe varza. Mâncarea ta va deveni de două ori mai gustoasă!
Pentru început, se ia varza și se curăță de primele frunze, după care se taie pe jumătate, se scoate cotorul și se taie fideluțe subțiri. Ulterior, se freacă cu sare și se scurge bine ca să devină mai fragedă.
Acum, se curăță, se spală și se taie restul legumelor, după care se pun pe rând într-o oala cu uleiul puțin încins. Se lasă să se înmoaie, apoi se pune slănina tăiată și se așteaptă circa cinci minute.
După ce s-a scurs acest timp, se adaugă cimbrul, dafinul, piperul și sarea de lămâie. Ulterior, se pune varza și se amestecă totul foarte bine. În final, se adaugă 500 ml de apă și conserva de roșii.
Se lasă la fiert aproximativ o jumătate de oră, apoi se pune într-o tavă adâncă. Se introduce la cuptor, se dă temperatura la 160 de grade Celsius și se așteaptă circa 60 de minute. Spor la treabă și poftă bună!