Cu ce se acrește varza dulce pentru sarmale. Ingredientul secret care schimbă tot gustul

Ingredientul secret care acrește varza dulce
Cu ce se acrește varza dulce pentru sarmale. Ingredientul secret care schimbă tot gustul

Perfecte în orice sezon, sarmalele sunt adorate de mulți români și nu numai. Te-ai gândit să pregătești și tu acest preparat, dar nu ai varză acră acasă? Nu te îngrijora, noi avem soluția perfectă pentru tine. Află, din rândurile de mai jos, cum poți acri varza dulce pentru sarmale. De acum încolo vei proceda numai așa!

Iată cum poți acri varza dulce pentru sarmale

Sarmalele sunt vedetele sezonului rece, însă ele pot fi consumate fără nicio problemă în orice anotimp. Însă, dacă nu îți place gustul dulceag al verzei, află că o poți acri. Da, ai auzit bine! Noi îți vom prezenta mai jos o metodă simplă. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a o face după pofta inimii:

  • o varză mare
  • cinci litri de apă
  • cinci linguri de oțet
  • sare mare
  • piper boabe
  • crenguțe de cimbru

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se curăță varza de frunzele stricate, apoi se spală bine. Ulterior, se ia o oală încăpătoare și se adaugă apa, boabele de piper, sarea și crenguțele de cimbru.

În momentul în care apa dă în clocot, se adaugă oțetul și varza cu cotorul în sus. Acum, se desprind frunzele de lângă cotorul verzei cu ajutorul unei furculițe.

Ulterior, frunzele fierte se scot, rând pe rând, din oală și se așează pe un platou. După ce se răcesc, se înlătură nervurile groase cu un cuțit, apoi se pun în pungi și se păstrează în congelator.

Citește și Pune acest ingredient secret în oala în care fierbe varza. Mâncarea ta va deveni de două ori mai gustoasă!

Rețeta de varză dulce acrită cu lămâie și slănină

Ingrediente

  • o varză albă potrivită
  • 400 de g de slănină afumată
  • un ardei capia
  • o ceapă mare
  • un morcov
  • o conservă cu roșii tocate
  • trei foi de dafin
  • trei rămurele de cimbru uscat
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • o linguriță de sare de lămâie
  • patru linguri de ulei de măsline

Mod de preparare

Pentru început, se ia varza și se curăță de primele frunze, după care se taie pe jumătate, se scoate cotorul și se taie fideluțe subțiri. Ulterior, se freacă cu sare și se scurge bine ca să devină mai fragedă.

Acum, se curăță, se spală și se taie restul legumelor, după care se pun pe rând într-o oala cu uleiul puțin încins. Se lasă să se înmoaie, apoi se pune slănina tăiată și se așteaptă circa cinci minute.

După ce s-a scurs acest timp, se adaugă cimbrul, dafinul, piperul și sarea de lămâie. Ulterior, se pune varza și se amestecă totul foarte bine. În final, se adaugă 500 ml de apă și conserva de roșii.

Se lasă la fiert aproximativ o jumătate de oră, apoi se pune într-o tavă adâncă. Se introduce la cuptor, se dă temperatura la 160 de grade Celsius și se așteaptă circa 60 de minute. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Cât se ține varza călită la cuptor. Gustul ei se schimbă radical dacă procedezi așa. Iese pur și simplu delicioasă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.2 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *