Cu ce se albește salata de vinete, unul dintre cele mai apreciate preparate pe timp de vară. Salata de vinete este nelipsită de pe mesele românilor în verile călduroase. Rețeta este una simplă și nu aveți nevoie de prea multe ingrediente, pentru ca gustul să fie unul desăvârșit. Pentru a afla cu ce se albește salata de vinete și cum se prepară, vă invităm să parcurgeți textul de mai jos.
Cu ce se albește salata de vinete și cum se pregătește preparatul
Pe lângă faptul că veți afla cu ce se albește salata de vinete, veți afla și cum se prepară salata specială, pe nume Baba Ganoush. Este una dintre cele mai apreciate rețete, se prepară ușor, iar la final veți avea parte de un gust desăvârșit.
Salata de vinete este una dintre cele mai iubite preparate, mai ales în timpul verii. Salata clasică se prepară cu ceapă și maioneză și este apreciată de persoanele de toate vârstele.
Trebuie să știți că fiecare zonă a țării are rețeta sa de salat de vinete. Este indicat să le încercați pe toate, pentru a afla în final care vă place mai mult.
Sparanghelul este una dintre cele mai rafinate și sănătoase legume, dar este prea puțin folosit în bucătăria românească. Cu un gust dulceag, o textură crocantă…
Un mic dejun simplu și echilibrat poate fi cheia unei zile reușite, iar pentru a-ți începe dimineața cu energie și vitalitate, combinațiile naturale de alimente…
:format(webp):quality(100)/http://www.ego.ro/wp-content/uploads/2022/07/Cu-ce-se-albeste-salata-de-vinete-2.jpg)
Sunt mai multe feluri de a face salată de vinete și îi poți oferi un gust cu totul special cu ajutorul unor ingrediente simple. Dacă vă doriți ca salata să aibă un gust acrișor, puteți adăuga una sau două lingurițe de maioneză. Salata se va deschide la cuoare, iar gustul va fi unul special.
Există persoane care preferă să pună în salată usturoi, în loc de ceapă. Asta face ca gustul salatei să fie total diferit. Nu sunt multe persoane care preferă această variant, însă este bine să gustați măcar odată.
Pentru o schimbare a texturii, puteți adăuga pastă de tahini(susan), iar rezultatul va fi unul delicios.
Pasta de tahini are la bază semințe cu susan coapte și măcinate mărunt, iar în Orient se folosește cu succes la salata de vinete numită Baba Ganoush.
Ingrediente
- 2 căţei usturoi
- sucul unei lămâi
- câteva fire pătrunjel
- sare
- piper
- 2 vinete mari
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 linguri pastă de susan- tahini
Mod de preparare
Se spală vinetele , se taie jumătăți și se așează pe tava mare de la aragaz. Înainte, tapetați tava cu o folie de aluminiu. Vinetele tăiate în două se așează pe tavă, după ce au fost unse cu ulei pe partea interioară. Se lasă la copt 40 de minute.
Se scot din cuptor și se lasă la răcit timp de 15 minute. Cu o lingură de lemn, scoatețî cu grijă miezul copt și mărunțițicu ajutorul unui cuțit pentru vinete.
:format(webp):quality(100)/http://www.ego.ro/wp-content/uploads/2022/07/Cu-ce-se-albeste-salata-de-vinete-4.jpg)
Se adaugă restul ingredientelor și amestecă bine, până se obține o pastă omogenă, apoi lasă la temperatura camerei. Această salată de vinete se poate servi alăuri de lipii fierbinți și este o rețetă perfectă și pentru perioada postului.
Cu ce se albește salata de vinete, cele două ingrediente utile
- tahini ajută și la albirea vinetelor, dar le va oferi și o textură extrem de plăcută și un gust extrem de plăcut.
- Se adaugă treptat zeama de lămâie, pentru ca salata să nu iasă prea acră.
- Vinetele se lasă la scus, înainte de a le pregăti. Așa veți evita ca acestea să lase apă în bolul de salată. Aspectul poate fi unul neplăcut.
- vinetele se lasă pe un tocător de lemn sau de plastic, nu pe o suprafață de metal, pentru a nu se oxida.
- multe persoane le coc pe flacăra de la aragaz și nu la cuptor, însă trebuie să știți că aragazul se poate murdări foarte mult.
- alegeți mereu vinetele mai mici și mai subțiri, pentru a nu avea semințe. Înainte să le consumați, lăsați vinetele la frugider în jur de o oră.
- Așadar, două dintre cele mai populare metode a albi vinetele sunt:
- zeama de lămâie sau sarea de lămâie
- pasta de tahini.
- A treia soluție la îndemână este oțetul. Adaugă puțin oțet alb în vinete, în timp ce amesteci uleiul în salată.
Beneficiile vinetelor
- Datorită conținutului ridicat de vitamina B3, vinetele stimulează creșterea părului. În plus, aceste alimente sunt bogate în vitamina A, care stimulează producția de sebum, ajutând la hidratarea părului și la prevenirea căderii acestuia.
- Fiind bogată în potasiu, vânăta ajută la menținerea unui ritm cardiac stabil
- Având în vedere cele menționate, putem observa că unul dintre extraordinarele beneficii pentru sănătate ale vinetelor este scăderea riscului de dezvoltare a bolilor cardiace.
:format(webp):quality(100)/http://www.ego.ro/wp-content/uploads/2022/07/cu-ce-se-albeste-salata-de-vinete-3-1024x768.jpg)
- Fitonutrienții din vinete sunt benefici sistemului cognitiv și sănătății mintale. Aceștia protejează creierul de toxine și stimulează circulația la nivelul acestui organ, contribuind la îmbunătățirea memoriei și a capacității analitice.
- Vânăta este bogată în fibre solubile care mențin echilibrul la nivel digestiv.
- Una dintre principalele cauze ale anemiei este lipsa de fier în sânge. Fierul din compoziția vinetelor ajută la prevenirea și tratarea anemiei.
- Vinetele conțin antocian, un compus solubil care ajută la îmbunătățirea sistemului nervos central. Prin urmare, printre minunatele beneficii pentru sănătate ale vinetelor se numără menținerea unei vederi sănătoase și prevenirea cataractei.
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!