Cu ce se condimentează carnea de miel, pentru a obține gustul dorit. Carnea de miel se prepară în mai multe feluri. Fie că alegeți să faceți o ciorbă de miel, un stufat, drob sau o friptură la cuptor, trebuie să folosiți condimentele potrivite. Acestea vor face ca gustul să fie perfect. Ingredientele secrete pe care trebuie să le adaugi.
Carnea de miel este un produs tradițional românesc și se consumă în general de Paște. Astfel că, în această perioadă, gospodinele își demonstrează talentul în bucătărie, preparând cele mai iscusite rețete din carne de miel.
„Carnea de miel este prezentă şi apreciată în mai multe bucătării tradiţionale şi în funcţie de ţara în care este preparată sub formă de friptură, aceasta este condimentată şi aromată în mod specific.
Astfel, dacă în ţările din Orientul Mijlociu vom găsi scorţişoară şi nucşoară în combinaţie cu friptura de miel, în ţările mediteraneene aceasta va fi condimentată cu rozmarin şi cimbru”, spun specialiștii.
Există mai multe combinații de condimente pe care să le folosiți, în funcție de preparatul pe care îl alegeți. Fie că gătiți ciorba de miel, stufat sau drob, alegeți condimentele perfecte, pentru ca preparatul să aibă gustul dorit.
De exemplu, pentru fripturi la grătar, puteţi condimenta carnea cu un amestec de rozmarin, usturoi şi brandy. Cu siguranță veți aprecia gustul obținut.
La cotletele de miel, puteți folosi arome exotice și un amestec de condimente, făcut din chimen, chimion, piper cayenne şi nucşoară. La acestea adăugați şofran, paprika, turmeric.
Pentru carnea tocată de miel, puteţi folosi un amestec de Garam Masala, ardei iuţi, piper, ceapă, coriandru şi sare.
Folosiți o marinadă cu mentă, suc de lămâie, ulei de măsline, cimbru şi rozmarin, pentru a frăgezi carnea.
Amestecaţi mentă, rozmarin şi usturoi tăiate mărunt cu lămâie, sare şi piper, pentru a găti o friptură din pulpă de miel. Zdrobiţi-le pe toate într-un mojar şi adăugaţi-le cărnii înainte de a o introduce la cuptor
Dacă vreți să pregătiți un drog de miel, trebuie să aveți la îndemână, următoarele ingrediente:
Pentru ca drobul să fie pufos, trebuie să bateți bine ouăle, înainte de a le adăuga la compoziție. Drobul se coace la cuptor la o temperatura de 175 grade C timp de 30 minute.