Atunci când vine vorba despre curățenie, unele obiecte din casă ne pot da mari bătăi de cap. Aragazul și cuptorul sunt două exemple în acest sens, mai ales dacă avem de-a face cu mâncare arsă și grăsime întărită. Cu ce se curăță aragazul electric și ce să faci pentru a se menține impecabil mai mult timp.
Mulți oameni renunță la aragazul și la cuptorul clasice, pe gaz, în favoarea celor electrice. Un cuptor electric are mai mult funcții decât unul clasic și distribuie căldura uniform. Și plita electrică are avantajele ei, putând fi folosită pentru a fierbe sau a încălzi mult mai repede anumite preparate decât pe flacăra de la aragazul clasic.
Pe cât sunt de eficiente aceste electrocasnice, pe atât sunt și se pretențioase. Atunci când avem de-a face cu mâncare arsă sau grăsime sărită pe aragazul electric, este ideal să acționăm rapid și să spălăm plita cât mai repede. Cu cât murdăria este îndepărtată mai rapid, cu atât se va curăța mai ușor. În acest scop, poți apela la produse de curățenie din comerț sau la remedii casnice, la fel de eficiente.
Acest ingredient universal este foarte eficient în ceea ce privește plita electrică. Se presară o cantitate generoasă de bicarbonat pe suprafața plitei și se pulverizează puțină apă, pentru a se activa. Se lasă să acționeze 15-20 de minute, timp în care va dizolva murdăria, după care se șterge cu un burete umed, o lavetă sau o cârpă moale, înmuiată în apă.
Aceste elemente acide sunt utile pentru a curăța multe suprafețe din casă, inclusiv aragazul sau cuptorul electric. Încălzește o jumătate de lămâie la microunde și freacă cu ea plita, cuptorul sau chiar cuptorul cu microunde. Lasă câteva minute și șterge cu o cârpă moale. Pentru un efect mai puternic, amestecă lămâia sau oțetul cu bicarbonatul. În acest fel, obții o pastă activă care curăță eficient inclusiv urmele de mâncare arsă care nu dispar cu nimic altceva.
Indiferent că folosești soluții chimice din comerț sau remedii naturale, nu uita să utilizezi o cârpă sau un burete cu suprafața moale. Chiar dacă ai de-a face cu grăsime arsă și întărită, evită să utilizezi bureți abrazivi, pentru că pot să zgârie foarte ușor suprafața sticlei. Și pentru ca plita și cuptorul să se mențină impecabile, ai grijă să le cureți după fiecare utilizare, pentru ca urmele de mâncare să nu se ardă și să devină mai greu de îndepărtat. Când cureți plita, asigură-te că aștepți suficient după ce ai oprit-o și că aceasta s-a răcit, pentru a evita accidentele casnice.