Cu ce se curăță calcarul din baie. Foarte multe gospodine se plâng de depunerile de calcar de pe chiuvetă, cadă sau vasul de toaletă. În comerț există numeroase soluții care promit îndepărtarea acestor reziduuri, însă pe lângă faptul că au un preț destul de piperat, de multe ori nici nu produc rezultatul scontat.
Noi îți propunem să alegi soluțiile naturale care cu siguranță te vor ajuta la curățarea calcarului și, în plus, țin cu buzunarul tău. Iată cum poți face acest lucru simplu și rapid.
Cu toții știm că oricât de strălucitoare ar fi baia după curățenie, micile pete de calcar depuse în timp pe diverse suprafețe ne pot strica dispoziția. Nu e deloc ușor să avem o baie impecabilă, necesită multă muncă, iar dacă la final obiectele sanitare, gresia, faianța și celelate suprafețe nu strălucesc, avem parcă senzația că am muncit degeaba.
Calcarul este o problemă destul de des întâlnită. Acesta se acumulează de cele mai multe ori pe suprafețe metalice din cauza carbonatului de calciu din apa dură. Iar odată instalate, petele de calcar se curăță destul de greu, mai ales dacă nu folosim soluțiile potrivite.
Cele mai predispuse suprafețe la apariția calcarului sunt cele metalice, cum ar fi robinetele, capetele de duș, dar și cele ceramice, precum vasul de toaletă, cada sau chiuveta.
Nici în bucătărie lucruile nu stau diferit. Diversele ustensile, ceainicele și robinetele prezintă și ele risc de apariție a calcarului dacă nu sunt curățate periodic.
Pe piață se găsesc o mulțime de soluții care promit eliminarea calcarului, însă multe dintre ele nu sunt eficiente, așa că nu faci decât să arunci banii pe fereastră.
De aceea, soluțiile din ingrediente naturale sunt mult mai indicate. Vei reuși să economisești bani din bugetul familiei și în plus vei avea și o locuință curată.
Soluția pe care ți-o propunem este formată din lămâie și oțet. Cel mai bine este să lași soluția formată din cele două ingrediente să acționeze peste noapte pentru că așa vei avea un rezultat mai bun. Ulterior, spală obiectul pentru a înlătura orice miros de oțet. Poți folosi și câteva picături de ulei esențial în soluție, dacă vrei ca mirosul de oțet să nu mai fie atât de pregnant.
Mașina de spălat nu se curăță singură, chiar daca intră în contact cu detergentul și apa. Pentru a preveni formarea calcarului poți folosi o legumă pe care cu siguranță și tu o ai în cămară. Este vorba de ceapă, care conține acid ascobic, astfel că întregul proces va fi extrem de simplu.
Ai nevoie de patru cepe și o preche de ciorapi. Pentru început, curăță cepele. Pune o ceapă într-un ciorap, leagă un nod ca să nu se miște. Apoi pune cealaltă ceapă în ciorap și mai leagă un nod. Continuă până când fixezi toate cele patru cepe.
Pune totul în mașina de spălat și pornește-o la un ciclu complet cu cea mai mare temperatură. Ceapa va curăța perfect calcarul din cuva mașinii ta de spălat și fără a o afecta în vreun fel. Cuva mașinii de spălat se poate curăța cu oțet sau cu apă oxigenată.