Cu ce se curăţă vopseaua de ouă de pe mâini, util și eficient. Vopsirea ouălor de Paște este un procedeu simplu, iar majoritatea gospodinelor fac acest lucru în Vinerea Mare, așa cum spune tradiția.
La final, după ce toate pregătirile s-au încheiat, cu siguranță veți dori să aveți mâini curate și hidratate. În cazul în care nu folosiți mănuși de unică folosință, există câteva trucuri simple și eficiente, pentru a scăpa de vopseaua de pe mâini.
Faceți o exfoliere ușoară cu câteva linguriţe de zahăr brun amestecat cu zeama de la o lămâie. Frecați mâinile cu această compoziție timp de 2-3 minute. Clătiți cu apă caldă. Zahărul are rolul de a îndepărta celulele moarte, iar lămâia albește.
Pentru hidratarea mâinilor folosiți mierea și uleiul de măsline sau migdale. Faceți un amestec din două linguriţe de miere încălzită cu puţin lapte şi vitamina E.
În cazul în care încă persistă pe piele diverse pete de la vopseaua de ouă, amestecați o linguriţă de glicerină cu una de apă oxigenată şi suc de la o jumătate de lămâie.
Amestecați câteva linguri cu suc de roșii cu o linguriță de glicerină sau ulei de măsline. Această compoziție ajută la curățarea unghiilor.
Folosiți 50 g tărâţe de grâu cu un gălbenuş de ou şi puţin ulei pentru netezirea unghiilor. Dacă pileşti unghiile nu alege ustensile ca pile de metal, ci doar cele abrazive cartonate.
De cele mai multe ori, ouăle de Paște se fierb aproximativ 10 minute, pentru a ieși tari. De asemenea, contează șicâte ouă puneți în oală la fiert. În cazul în care aveți mai mult de cinci, nu uitați să îl lăsați un minut în plus la fiert.
Nu aduce apa la punctul fierbere înainte de a adăuga ouăle; introducerea unui ou în apă clocotită schimbă temperatura oului prea repede. Acesta s-ar putea crăpa.
Nu fierbeţi ouăle. Aşa cum a fost menţionat mai sus, acest lucru poate duce la înverzirea gălbenuşului.
Puneţi ouăle într-un vas suficient de încăpător încât acestea să stea într-un singur strat
Puneţi apă la fiert şi imediat ce apar bule pe marginea apei şi ouăle se mişcă uşor, opriţi focul. Acoperiți oala.
Pentru ouă fierte moi, le lăsaţi în oală acoperită 3 minute. 12-15 minute, în cazul în care le vreți tari.
Scoateţi ouăle şi lăsaţi-le în apă rece
Ou fiert moale- 3 minute
Ou fiert-mediu- 12 minute
Ou fiert tare- 15 minute
În duminica Paștelui se știe că prima oară oamenii trebuie să ciocnească ouăle roșii, pentru că acestea se mănâncă primele, înaintea tuturor bucatelor. Se spune că ouăle vopsite se apără de rele și ne dau putere, noroc și vigoare.
Aveți grijă cu cine ciocniți primul ou. Se spune că acea persoană va fi cu voi și pe lumea cealaltă.
Țineți minte cu cine ați ciocnit ouă roșii în ziua de Paște. Se spune că dacă vă rătăciți într-o pădure și vă veți aduce aminte cu cine ați ciocnit oul de Paște, veți găsi calea bună. Superstiții din zona Ardealului spun că ouăle se mănâncă simple, fără sare, pentru a nu transpira tot anul Dacă mâncați oul roșu cu sare, vi se vor înroși mâinile.