Cu ce se fierb prosoapele de bucătărie, de fapt. În bucătărie, prosoapele sunt adesea expuse petelor de grăsime și absorb mirosurile neplăcute. Așa că ce poți face pentru a le menține curate și proaspete? În principiu, ar putea părea o soluție să le pui în mașina de spălat, dar oricine a experimentat această metodă știe că rezultatele pot fi dezamăgitoare.
Prosoapele își pierd forma, se întind și se deteriorează, în timp ce petele rămân persistent și, în cele din urmă, rămânem doar cu opțiunea de a le arunca. Iar cel mai frustrant aspect este mirosul persistent de umezeală, care pare să nu poată fi înlăturat cu niciun remediu. Ei bine, aici intervine un truc vechi, dar eficient, transmis din generație în generație: fierberea prosoapelor de bucătărie.
Prosoapele de bucătărie sunt esențiale pentru menținerea unei bucătării curate. Le folosim pentru orice, pentru a usca vasele, a curăța aragazul, cuptorul, masa, frigiderul, pe scurt, pentru tot ce trebuie curățat și dezinfectat. Astfel, cu timpul, prosoapele de bucătărie încep să se păteze și, dacă nu sunt spălate corect, vor începe să aibă un miros urât și să se umple de bacterii.
Vezi și La cât timp se schimbă prosoapele de față. Multe persoane fac greșeala
O metodă veche, dar extrem de eficientă este să fierbi prosoapele de bucătărie într-o soluție din apă cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu, unul dintre cele mai folositoare produse din bucătăria noastră, are calități uimitoare de curățare și neutralizare a mirosurilor. Iată cum să folosești acest ingredient la maximum pentru a revigora prosoapele de bucătărie:
Acest truc simplu nu doar că ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute și a petelor de grăsime, dar reînnoiește prosoapele de bucătărie și le face să arate ca noi. Mai mult, bicarbonatul de sodiu este sigur și ecologic, fără substanțe chimice dăunătoare.