Ciorba de perișoare este, fără dar și poate, una dintre cele mai cunoscute și consumate preparate de la noi din țară. Aceasta este extrem de gustoasă și sănătoasă, fiind bogată în nutrienți și slabă în calorii. De aceea, multe gospodine o pregătesc, dar puține sunt cele care știu să facă perișoarele corect. Iată cum trebuie să procedezi ca să nu se sfărâme în ciorbă!
Ciorbele sunt extrem de populare în România și nu numai. La noi în țară, ele sunt foarte consumate, mai ales în timpul sezonului rece. Însă, specialiștii le recomandă și în anotimpul cald, asta pentru că ajută la o hidratare mai bună a organismului și conțin o serie de vitamine, care ne pot proteja de diverse boli.
Una dintre cele mai consumate ciorbe de la noi din țară este, fără îndoială, ciorba de perisoare. Ea este cunoscută în toate colțurile țării și este inclusă în meniul multor restaurante.
Însă, dacă îți dorești să o prepari și la tine acasă, am pregătit pentru tine cea mai simplă rețetă. Multor gospodine le dau bătăi de cap perișoarele, însă noi îți vom explica cât de ușor le poți obține.
Pentru a le prepara, este extrem de important să folosești carne macră, fiindcă cea grasă le va face să iasă sfărâmicioase. Acum că am stabilit acest lucru, hai să vedem întreaga rețetă.
Mai întâi de toate, adaugi într-un vas carne de vită, un ou, o ceapă tocată mărunt, puțin pătrunjel tocat și câteva condimentele (boia, sare și pier).
Acum, amesteci foarte bine toate aceste ingrediente, până când conținutul se omogenizează. Ulterior, formezi perișoarele cu mâna. Ele trebuie să arate ca niște chifteluțe rotunde și mici.
Mai departe, pui apa la fiert și adaugi legumele tăiate mărunt: roșii, dovlecei, țelină, ardei grași, morocov și ceapă. Acum, pui și perișoarele și le lași la fiert timp de o jumătate de oră, dar ai grijă să amesteci din când în când.
În final, adaugi sare și piper, dupa gust. Ulterior, pui în oală și leușteanul și pătrunjelul, ambele tocate mărunt. Ciorba de perișoare se servește cu un ardei iute. Spor la treabă și pofta bună!
Citește și Ce poți face dacă ciorba iese prea acră. Ingredientul banal care repară greșeala!