DNA a dispus marți reținerea lui Alex Pițurcă pentru 24 de ore. La fel ca tatăl său, fiul fostului selecționer este cercetat în același dosar de achiziții de măști medicinale în care este implicat și Ministerul Apărării Naționale.
Potrivit procurorilor, Victor Pițurcă ar fi plătit transportul măștilor prin intermediul firmei deținute de fiul său.
Schimbare post pe post la DNA. Iese tatăl și intră fiul. Alex Pițurcă l-a „înlocuit” pe tatăl lui în arestul preventiv. După ce Victor Pițurcă a fost eliberat în această dimineață și plasat sub control judiciar, procurorii l-au reținut și pe fiul fostului selecționer pentru 24 de ore în același dosar al măștilor neconforme achziționate de MApN.
Dosarul în care sunt cercetați Pițurcă tatăl și fiul se referă la achiziții de măști medicinale și ochelari de protecție în timpul pandemiei. Potrivit anchetatorilor, se pare că echipamentele medicale achiziționate de MApN nu erau conforme și nu au putut fi folosite.
Gabriel Țuțu, șeful Romarm – instituție prejudiciată prin aceste tranzacții cu peste 8,6 milioane de lei, potrivit procurorilor – a fost și el plasat sub control judiciar în această dimineață.
Fiul fostului selecționer al României i-a călcat pe urme tatălui său, iar în 2001, pe când avea 18 ani, a debutat ca fotbalist în Liga 1 la Steaua București. Cariera sa de fotbalist a fost însă mai degrabă ștearsă, fără reușite notabile, spre deosebire de Victor Pițurcă care are în palmares inclsuiv cel mai important trofeu european intercluburi, Cupa Campionilor Europeni.
Alex Pițurcă s-a retras din fotbal în 2011, ultima echipă la care a jucat fiind Khazar Lankaran din Azerbaidjan. Printre formațiile la care a mai evoluat fiul fostului selecționer se numără Universitatea Craiova, TSKA Sofia, Pandurii Târgu jiu și FC Brașov.
După ce a agățat ghetele în cui, Pițurcă junior nu a dorit să urmeze o careiră de antrenor ca tatăl său, ci a intrat într-un con de umbră, activitățile sale din vremea respectivă nefiind foarte clare.
În ultimii ani, Alexandru Pițurcă a investit în imobiliare. Nu singur, ci împreună cu tatăl lui. Cei doi au construit împreună un complex imobiliar de lux la doi pași de Catedrala Mântuirii Neamului, unde un apartament se vindea și cu 300.000 de euro.
Victor Pițurcă a investit recent și într-un teren de aproape 15 hectare din Craiova în valoare de 15 milioane de euro. Tranzacția a fost însă una cu bucluc, iar antrenorul ar putea pierde banii.
Potrivit Playsport.ro, „Piți” a achiziționat pământul de la un om de afaceri, care la rândul lui îl cumpărase de la un moștenitor. Terenul a făcut parte din patrimoniul stațiunii de cercetare didactică Banu Mărăcine, și a fost restituit ulterior moștenitorilor fostului boier Mihai Negoescu.
Mai mult, pe lângă faptul că acel teren a fost achiziționat și de alte entități juridice, aceeași proprietate a fost achiziționată și de către Direcția Finanțelor Publice Dolj, conform sursei citate.
În trecut, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir, a vorbit despre averea pe care o are Victor Pițurcă.
„Nu-i duceți voi grija lui Pițurcă. Are din ce trăi și dacă nu va mai antrena. E unul dintre cei mai bogați antrenori de pe fața Pământului! Cred că are vreo 60-70 de milioane de euro. Câți antrenori din lume au banii ăștia? A cumpărat pământ și a vândut, a cumpărat și a vândut, bravo lui, băiat deștept”, a spus Dumitru Dragomir în 2009.