Cu ce se ocupă fiul Vioricăi Dăncilă. A avansat în funcție la Curtea de Conturi

Cu ce se ocupă fiul Vioricăi Dăncilă. A avansat în funcție la Curtea de Conturi

Fiul Vioricăi Dăncilă, Victor, lucrează la Curtea de Conturi din 29 ianuarie 2018, în aceeași zi în care mama sa primea votul de încredere al Parlamentului României penntru Guvernul pe care urma să-l conducă. La începutul acestui an, acesta a avansat în funcție. Ce post ocupă acum fiul Viorcăi Dăncilă.

Ce funcție are fiul Vioricăi Dăncilă la Curtea de Conturi

Victor Dăncilă a studiat la Liceul Teoretic din Videle și la Universitatea Ecologică din București. Atunci când a fost angajat la Curtea de Conturi, fiul Vioricăi Dăncilă avea o experiență minimă, după ce lucrase ca specialist în probleme de mediu la OMV Petrom, companie la care tatăl său ocupa funcția de manager regional.

Fiul Vioricăi Dăncilă a fost angajat la Curtea de Conturi, în 2018, în funcția de consilier al vicepreședintelui instituției, Ilie Sîrbu, și a încasat venituri substanțiale în primul an și jumătate. El a câștigat în această perioadă 94.509 lei, potrivit declarației de avedre din iunie 2019.

Din anul 2020, Victor Dăncilă a fost avansat în funcție și a devenit consilier al președintelui Curții de Conturi, Mihai Busuioc, fost secretar general al Guvernului în 2017.

Ultima declarație de avere, datată 8 iunie 2023, arată că Victor Dăncilă a încasat în această funcție un venit anual de 84.878 de lei, ceea ce înseamnă că a avut un salariu lunar de aproximativ 7.000 de lei, notează Fanatik.

Victor Dăncilă deține un apartament în București cu o suprafață de 70 metri pătrați, dobândit prin donație în 2013, și un ceas în valoare de 14.000 euro, cumpărat în 2019. El a mai câștigat 5.400 de euro pe an din închirierea apartamentului.

În anul 2016, Victor Dăncilă s-a căsătorit cu Elena și au avut o nuntă ca în povești, dar după trei ani de căsnicie au decis să meargă pe drumuri separate.

Cum a aflat Victor Dăncilă că este adoptat

Viorica Dăncilă a ocupat funcţia de premier al României, înainte de mandatul lui Ludovic Orban. Aceasta a candidat din partea PSD la funcţia de preşedinte, însă a pierdut alegerile în faţa lui Klaus Iohannis, în 2019. În 2021, ea fost angajată la BNR, pe postul de consultant al guvernatorului Mugur Isărescu, dar a demisipnat un an mai târziu.

Pe vremea în care era premier, Viorica Dăncilă a mărturisit că fiul său este adoptat. S-a întâmplat imediat după nașterea micuțului, în 1990, imediat după Revoluție. La acea vreme, Viorica Dancila avea doar 26 de ani și era profesoară la Videle. Bebelusul provenea dintr-o familie foarte săracă, cu șapte copii, iar mama sa îl lăsase în spital pentru că nu avea cu ce să-l crească.

Viorica Dăncilă a vorbit despre unul dintre cele mai dificile momente din viața sa, atunci când fiul ei a aflat că este infiat.

Era Victor clasa a opta, parcă și a ieșit afară. El nu-și făcuse lecțiile, iar când s-a întors l-am certat, ca orice părinte. I-am spus că este târziu, că mâine se duce la școală și nu are lecțiile făcute. În momentul acela, mi-a răspuns într-un mod mai distant. Atunci am ridicat puțin tonul, că eu îl întrebam de lecții, dar Victor îmi spunea altceva și a început să plângă. Mi-a spus că ”mă cerți pentru că nu sunt copilul tău”. Eram cu soțul meu în bucătărie și am simțit că se prăbușește tavanul. L-am întrebat ce a vrut să spună și-mi spune ”mi-au zis niște copii că nu sunt copilul vostru și tu de asta mă cerți.” Ne-am așezat și i-am explicat că este copilul nostru, că îl iubim extrem de mult. Important este cine te crește și că el este important pentru noi. De atunci am încheiat acel capitol”, dezvăluia Viorica Dăncilă, în cadrul emisiunii ”În oglindă”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Motivul pentru care Diana Munteanu este singură, la 45 de ani
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *