Pentru a te bucura de o recoltă bogată la pomii fructiferi, aceștia au nevoie să fie îngrijiți corespunzător. Afecțiunile și insectele dăunătoare care îi atacă pe timpul verii pot compromite producția de fructe. Cu ce se stropesc prunii în iulie și august, pentru a scăpa de dăunători și care sunt insectele care atacă cel mai des acest pom.
Stropirile din timpul verii au rolul de a proteja pomii fructiferi de afecțiuni, dar și de a îndepărta insectele dăunătoare. În ceea ce privește prunul, insectele care atacă cel mai des acest pom sunt păduchele de San-Jose și afidele. Printre afecțiunile care pot compromite recolta de fructe se numără monilioza și pătarea roșie.
Pentru a scăpa de aceste probleme și a te bucura de o recoltă bună de prune, poți aplica amestecuri de produse care să protejeze pomii. Iată câteva combinații care pot salva pomii, potrivit Agrointel:
Cea mai bună perioadă pentru a stropi prunii este 20-25 iulie , urmând ca al doilea tratament să fie aplicat în perioada 1-5 august. Dozele recomandate sunt pentru 1.000 de litri de apă la hectar.
Citește și: De ce nu rodesc pomii fructiferi, de fapt. Principalele cauze. Ce e important să faci în această situație
Dacă vrei să aplici soluții naturale, organice, împotriva afidelor, poți apela la un ingredient banal. Laptele sau zerul sunt foarte eficiente împotriva afidelor și pot fi aplicate atât pe pomii fructiferi, cât și pe plantele din grădină. Dacă observi apariția acelor mici insecte care stau de obicei pe dosul frunzelor, este momentul să iei măsuri. În caz contrar, acestea îți vor distruge recolta.
Pentru a stropi prunii împotriva afidelor, amestecă un litru de lapte cu trei litri de apă și cu un albuș de ou. Pulverizează amestecul din abundență, pe frunzele afectate. Ulterior, este posibil să simți un miros înțepător din cauza laptelui fermentat, dar nu este cazul să îți faci griji.
Citește și: Ce să faci dacă pomii fructiferi nu mai fac roade. Trucul secret al grădinarilor
Afidele și insectele dăunătoare vor dispărea de la prima aplicare. Dacă este nevoie, poți reaplica amestecul ulterior. Laptele este eficient nu doar împotriva insectelor, ci și pentru a combate putregaiul negru și alte afecțiuni ale frunzelor.