Cu ce se stropesc roșiile vara. Așa le protejezi de mană și de boli în sezonul cald

Sfaturi importante din partea specialiștilor
Cu ce se stropesc roșiile vara. Așa le protejezi de mană și de boli în sezonul cald

După ce ai plantat roșiile este foarte important să știi cum să ai grijă de ele pentru a te bucura de o recoltă bogată. Astfel, ia în calcul sănătatea acestor plante și află de mai jos cu ce se stropesc roșiile vara.

Cum să ai grijă de roșii și cu ce să le stropești. Detalii importante pentru îngrijirea lor

Prima stropire a roșiilor se face la 7-10 zile de la plantare. Atunci se aplică un tratament cu Cidely Top pentru făinare, alternarioză sau pătarea cafenie. Este recomandat și un tratament pentru musculița albă de seră și acarieni. Pentru acestea poți folosi Sanmite și trebuie să știi că timpul de pauză este de trei zile.

Ulterior, după două săptămâni de la aceste tratamente, este recomandat ca roșiile să fie stropite cu Ortiva Top pentru mană, făinare, putregai cenușiu, alternarioză sau pătarea cafenie. Timpul de pauză este de trei zile.

În aceeași perioadă se face și tratamentul cu Faster, pentru a combate afidele. În acest caz timpul de pauză trebuie să fie de șapte zile. Pentru tripsi, acarieni și musca minieră se recomandă Vertimec, cu timp de pauză de trei zile.

Vezi și – De ce trebuie stropite roșiile cu lapte, de fapt. Ce altceva se mai adaugă în soluție. Secretul pentru o recoltă bogată

Ce se folosește împotriva muștei miniere și acarieni

La 14 zile de la aplicarea ultimelor stropiri se folosește Amistar pentru a trata alternarioza, făinarea, mana sau pătarea cafenie. Este nevoie de un timp de pauză de trei zile. În aceeași perioadă se folosește Lase pentru musca minieră a solanaceelor, iar pentru acarieni se recomandă Floramite, cu pauză de o zi, scrie cand.ro.

Peste alte două săptămâni, roșiile se stropesc cu Alcupral pentru mană, pătarea frunzelor, bășicarea fructelor sau alternarioza. Timpul de pauză este de șapte zile. Pentru omida fructelor, omizile defoliatoare și molia tomatelor este nevoie de tratament cu Bactospeine, cu timp de pauză de două zile. Urmează apoi un tratament pentru a combate acarienii, cu Nissorun, cu timp de pauză de trei zile.

Ultimul tratament se aplică după două săptămâni de la tratamentul anterior. Se recomandă folosirea de Signum pentru putregai cenușiu și făinare. Pentru omida fructelor, molia tomatelor și omizi defoliatoare se recomandă o stropire cu Bactospeine, iar timpul de pauză este de două zile.

Citește și – De ce se crapă roșiile, de fapt. Greșeala uriașă pe care o fac mulți români. De asta nu obții o recoltă perfectă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7 68 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *