Cu ce stropeau bunicii în grădină pentru a elimina definitiv buruienile. Ingredientul banal pe care îl foloseau

Cu ce stropeau bunicii în grădină pentru a elimina definitiv buruienile. Ingredientul banal pe care îl foloseau

Grădina ta poate fi un motiv de bucurie și relaxare la capătul unei zile lungi de muncă. Cu toate acestea, plăcerea de a-ți privi grădina poate fi umbrită de inamicii care ți-au invatat gazonul sau celelalate plante. Buruienile, căci despre ele este vorba, pot fi eliminate cu ajutorul substanțelor specifice pe care le regăsim în comerț. Însă pe lângă faptul că sunt costisitoare, ele au și un grad ridicat de toxicitate.

Există însă și metode mult mai simple de a elimina buruienile. Bunicii noștri aveau soluții pentru orice problemă legată de grădinărit, înclusiv pentru plantele nedorite din grădină. Iată, așadar, care este secretul lor în privința eliminării buruienilor. Ingredientul banal pe care îl foloseau.

Cu ce stropeau bunicii în grădină pentru a elimina definitiv buruienile

Buruienile apar atunci când nu acorzi suficientă atenție grădinii tale. Dacă sunt ignorate pe o perioadă mai lungă de tinp, ele se pot înmulți și vor oferi grădinii un aspect total neplăcut. Și cu cât se acționează mai târziu, cu atât buruienile sunt mai greu de eradicat.

Există mai multe metode prin care poți elimina aceste plante nedorite, de la plivitul cu sapa, până la smulgerea lor, dar și o multitudine de substanțe care promit eradicarea lor. Totuși, nu este cazul să dai banii pe ele, întrucât poți apela la un ingredient banal care oferă un rezultat cel puțin la fel de bun. Specialiștii în grădinărit spun că vodca este o soluiție excelentă în lupta contra buruienilor.

„Vodca poate fi un substitut pentru multe erbicide dure. Oferă, de asemenea, o soluție ieftină și eficientă pentru eliminarea buruienilor la domiciliu.

Este naturală, ușor de accesat și este ușor de utilizat. Dar, înainte de a pulveriza buruienile cu vodcă pentru a le elimina, trebuie să vă asigurați că aceasta are o concentrație de cel puțin 25 la sută”, spun specialiștii, conform Playtech.

Acțiunea acestei băuturi spirtoase asupra buruienilor este simplă. Atunci când este pulverizată pe plante, vodca absoarbe umezeala din frunzele acestora. Prin urmare, va micșora suprafața de fotosinteză a frunzelor și astfel va încetini dezvoltarea lor. Iar în scurt timp se va produce ofilirea buruienilor.

Citește și: „Planta care elimină buruienile din grădină. Ce trebuie să plantezi de fapt. Trucul nebănuit

Alcoolul, un aliat puternic împotriva buruienilor

Alcoolul poate fi un erbicid foarte eficient. Acesta descompune stratul ceros al plantelor, ceea ce face ca ele să se deshidrateze și să moară. Fiind un erbicid neselectiv, alcoolul va ucide orice plantă cu care intră în contact. De aceea, deși este eficient împotriva buruienilor, trbuie acționat cu precauție atunci când vrei să le elimini, pentru a nu risca să omori și plantele pe care vrei să le păstrezi.

Pentru a scăpa de buruieni cu ajutorul alcoolului, tot ce trebuie să faci este să torni o cantitate mică pe un tampon din bumbac sau o cârpă, ori într-o sticlă cu pulverizator și să aplici doar pe frunzele buruienilor. Ai grijă să eviți ca alcoolul să ajungă pe sol sau pe plantele din apropiere. În acest mod, buruienile se vor usca rapid și vor muri în câteva zile.

Citește și: „Amestecul puternic care te scapă de buruienile din curte. E simplu și ieftin, efectele sunt uimitoare

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
6 66 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *