Cu ce trebuie să stropești castraveții. Când se aplică de fapt tratamentul pentru a avea o recoltă bogată

Sfaturi foarte utile pentru recolta de castraveți
Cu ce trebuie să stropești castraveții. Când se aplică de fapt tratamentul pentru a avea o recoltă bogată

Este perioada în care oamenii plantează în grădini toate cele necesare pentru restul anului. Printre legumele puse în grădină se numără și castraveții. La câteva săptămâni de la plantare aceștia trebuie stropiți pentru ca recolta să fie bogată. Vei afla de mai jos când și cu ce se face acest tratament.

Când și cu ce trebuie să stropești castraveții. În ce perioadă se aplică tratamentul

Potrivit specialiștilor, în prima săptămână din iulie, în perioada 5-7 din această lună, se fac tratamente importante la cultura de castraveți. Specialiștii de la Oficiul Fitosanitar Hunedoara spun că în perioada respectivă sunt întrunite condițiile optime pentru apariția bolilor și dăunătorilor.

Se fac stropiri pentru mană, făinare, pătarea unghiulară și alternarioză, dar și pentru acarienii care pot atenta la cultura de castraveți. Așadar, pentru combaterea bolilor la castraveți se pot aplica următoarele produse, potrivit agrointel.ro: Antracol 70 WP în concentrație de 0,2%, Ridomil Gold MZ în concentrați de 0,25% sau Sythane Forte în concentrație de 0,02%.

Pentru a scăpa de acarieni, cultura de castraveți se stropește cu Vertimec 1,8 EWC în concentrație de 0,08-0,1%.

Specialiștii menționează că se mai pot folosi și alte produse, care au un efect similar, iar perioada optimă a tratamentului este 5-9 iulie, respecând astfel pauză între aplicarea tratamentului și recoltă.

Cum să plantezi castraveții dacă ai o grădină mică

Dacă grădina ta este mică, dar totuși vrei o cultură semnificativă de castraveți, ia în considerare următorul truc, care presupune plantarea castraveților în saci.

Ai nevoie de:

  • un sac de rafie – este permeabil, ceea ce face ca apa să treacă ușor prin el și nu se va acumula prea multă umezeală
  • rumeguș sau crenguțe mici, frunze uscate, iarbă proaspăt cosită, fân
  • compost
  • răsadurile de castraveți

Pregătește mai întâi răsadurile. Pune într-o caserolă o lavetă și un burete de vase, apoi pulverizează apă și așază semințele de castraveți. Pulverizează din nou apă și lasă cu capacul închis pentru 48 de ore. În acest timp semințele vor încolți.

Pregătește apoi sacul în care vei pune rumegușul, apoi adaugă compostul și umple cam jumătata de sac. Se ia apoi răsadul, se formează o gropiță în compostul din sac, iar în ea se așează planta. Într-un sac pot intra 1, maxim 2, întrucât castraveților nu le place spațiul limitat, mai ales pentru rădăcini. Se spune apoi iarbă de jur împrejurul plantei. Cum se udă apoi? Se folosesc minim 5 l de apă la plantă pe zi. Apa se va scurge din sac. Alege apoi un loc însorit unde să așezi sacii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.4 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *