Cu ce trebuie să stropești de fapt florile ca să arate perfect. Secretul experților pentru o grădină superbă - Ego.ro

Cu ce trebuie să stropești de fapt florile ca să arate perfect. Secretul experților pentru o grădină superbă

Sfaturi practice pentru grădină

Scris de: Oana Matei

14 Jun. 2023

Cu ce trebuie să stropești de fapt florile ca să arate perfect. Secretul experților pentru o grădină superbă

Fie că ești un pasionat al grădinăritului sau un începător entuziast, cu siguranță îți dorești ca florile tale să arate impecabil în grădină. Cu toate acestea, atingerea acestui obiectiv poate părea uneori dificilă. Secretul constă într-o îngrijire adecvată și, în special, în modul în care stropești florile. Află acum strategiile și tehnici utilizate de către experți pentru a-ți transforma grădina într-un adevărat colț de paradis floral.

Sfaturile experților pentru o grădină superbă

Îngrijirea adecvată a plantelor și a florilor poate fi esențială pentru a le menține sănătoase și pentru a le ajuta să arate perfect în grădina ta. Iată câteva ingrediente 100% naturale pentru a obține o grădină superbă:

Zațul de cafea: o „risipă” prețioasă

Zațul de cafea este un îngrășământ 100% natural pentru plantele tale si un excelent repelent.

  • Îngrășământ: puneți un strat subțire de zaț de cafea pe răsaduri pentru a le oferi nutrienții necesari pentru o bună creștere. Bogat în potasiu și magneziu, este un îngrășământ excepțional!
  • Repelent: zațul de cafea din grădina de flori sau de legume va acționa ca un repelent 100% natural pentru melci. Cum se procedează: așază zaț de cafea cu moderație la baza plantelor. De asemenea, este folosit pentru a proteja casele de invaziile furnicilor. În acest caz, îl poți amesteca cu suc de lămâie pentru a crea o „barieră” pentru a împiedica pătrunderea furnicilor în casă.

Stropește florile cu bicarbonat de sodiu

În general, oamenii nu sunt conștienți de potențialul unui produs la fel de modest și ieftin ca bicarbonatul de sodiu, dar este un mare aliat pentru plantele tale ca pesticid și fungicid. Fiind atât de inofensiv pentru ființa umană, pentru animalele domestice și pentru mediu, avem o mulțime de motive să înlocuim cu bicarbonat de sodiu, produsele toxice, care dăunează grav mediului și, mai ales, sănătății noastre.

Cum se procedează: Este suficient să diluezi o lingură de bicarbonat într-un litru de apă și vei avea deja pregătit un remediu preventiv pentru a vă menține sănătatea plantelor.

Oțetul alb- erbicid natural

Dacă vrei să scapi de buruienile din grădina ta, fără a folosi produse chimice, oțetul alb este un erbicid excelent.

Cum se procedează: se pregătește o soluție de o parte oțet alb și o parte apă. Cu un pulverizator se stropește direct pe buruienile din grădină. Pentru a nu afecta plantele din jur, pulverizează soluția foarte aproape de buruienile de care vrei să scapi.

Vezi și Ce trebuie să pui de fapt la rădăcina trandafirilor pentru a înflori de mai multe ori. Așa vei avea o grădină de vis

Sfaturi pentru îngrijirea grădinii cu flori

Udarea corespunzătoare – cheia succesului

Unul dintre cei mai importanți factori în îngrijirea plantelor și a florilor este udarea corespunzătoare. Acest lucru înseamnă că trebuie să acorzi atenție necesităților individuale ale fiecărei plante. Verifică regulat solul și asigură-te că pământul este ușor umed, dar nu excesiv de ud. Udarea trebuie făcută în mod regulat și în funcție de cerințele specifice ale plantelor tale. Evită să stropești plantele în timpul zilei, mai ales în perioadele de caniculă, pentru a preveni arsurile solare.

Fertilizarea – hrana pentru flori

Pentru ca florile tale să strălucească în grădină, este important să le oferi hrana potrivită. Utilizează îngrășăminte specifice pentru plantele tale, care conțin nutrienții de care acestea au nevoie pentru a crește și a înflori în mod corespunzător. Fertilizarea trebuie făcută conform instrucțiunilor producătorului și în cantități moderate. Supra-fertilizarea poate fi la fel de dăunătoare precum lipsa de nutrienți.

Tăierea și îndepărtarea florilor ofilite

Pentru a menține aspectul estetic al grădinii tale și pentru a încuraja apariția de flori noi, este esențial să îndepărtezi regulat florile ofilite sau muribunde. Tăierea acestora se face la bază, în unghi diagonal, pentru a permite o mai bună absorbție a apei și a nutrienților. Prin îndepărtarea florilor moarte, plantele vor canaliza energia spre dezvoltarea de flori noi și sănătoase.

Protecție împotriva dăunătorilor și bolilor

Un alt aspect important în menținerea frumuseții grădinii tale este protejarea plantelor împotriva dăunătorilor și bolilor. Inspectează plantele în mod regulat pentru a depista semnele infestării cu insecte sau semne de boli, cum ar fi pete sau deformări ale frunzelor. Folosește pesticide și fungicide adecvate pentru a controla și a preveni apariția acestor probleme. Acționează prompt pentru a evita răspândirea dăunătorilor sau a bolilor în întreaga grădină.

Amplasarea corectă și expunerea la lumină

Un aspect adesea neglijat, dar de o importanță crucială, este amplasarea plantelor în grădină. Fiecare plantă are cerințe diferite de lumină. Unele plante preferă soarele direct, în timp ce altele se dezvoltă mai bine în umbra parțială. Asigură-te că plantele sunt amplasate în zonele potrivite, în funcție de nevoile lor specifice. O expunere adecvată la lumină va contribui la o creștere sănătoasă și la o înflorire abundentă.

Vezi și Când se plantează trandafirii. Tot ce trebuie să știi pentru a avea o grădină spectaculoasă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Alexandra Ungureanu și Keo fac echipă la “Te cunosc de undeva” “Eu îl înțep, mai țip la el, îl ambiționez, îl mai cert!”
×
Could not play video.
There was a problem trying to load the video.
Error code: html5_video:4
8.6 31 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Horoscop zilei. Fecioarele iau decizii importante în dragoste, iar Scorpionii privesc altfel emoțiile
Pomii fructiferi care trebuie tăiaţi la început de aprilie pentru roade îmbelşugate. Vor rodi până...
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din...
Ilie Bolojan a promulgat legea care va fi aplaudată de toţi românii. Intră în vigoare...
Punem pariu că nu o recunoști! Astăzi este una dintre cele mai cunoscute femei din...
Alexia Eram și iubitul ei, în ipostaze incendiare într-un club de fițe din București. Cum...
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Înșală orice bărbat care se află într-o relație sau nu, conform Cristinei Șișcanu? "Așa și...
Horoscop Pesti maine 4 Aprilie 2025
Horoscop Pesti maine 3 Aprilie 2025
Cum arată și cu ce se ocupă fiica lui Robert Turcescu: “Fiica mea cea mare...
Ultimul mesaj public al lui Val Kilmer, actorul din Batman care a decedat la vârsta...
Reglementare UE: Multe dintre alimentele consumate mai ales de copii vor dispărea de pe piață
Îți amorțesc mâinile? Ce afecțiuni pot ascunde, potrivit medicilor
El este Albert, ursul polar de 680 de kg. De ce nu atacă oamenii?
„Am călcat peste morți ca să ajungem la cei vii” Mărturii șocante din infernul de...
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *