Au început dăunătorii să îți atace plantele? Probabil că una dintre soluțiile imediate la care te-ai gândit este să tai frunzele afectate. Nu e neapărat soluția ideală. Problema va persista. Acest lucru s-ar putea datora faptului că bacteria s-a răspândit deja în mai multe zone. Înainte de a te gândi să scapi de plantele tale, încearcă mai întâi remediul de mai jos, pentru a elimina complet orice insecte care îți maltratează florile.
Pune apa și săpunul într-un recipient de plastic. Începe să amesteci foarte bine până când acestea se integrează. Se adaugă treptat oțetul și se continuă să se amestece până când lichidul este omogen.
Folosește o sticlă cu pulverizator pentru a pune amestecul și pentru a-l aplica mult mai ușor pe toate plantele care sunt afectate de dăunători. Pulverizează insecticidul de casă deasupra și sub frunzele plantelor. De asemenea, îl poți pulveriza și pe plantele sănătoase. Acest lucru va fi vital, deoarece va acționa ca o măsură preventivă.
Poți păstra amestecul timp de până la o săptămână și îl poți aplica din nou pe plante. În scurt timp vei observa că acestea își vor recăpăta starea de sănătate.
Amestecul acestor ingrediente face ca insectele să vrea să fugă, fără a afecta plantele. Așadar, nu îți face griji cu privire la acest insecticid de casă, deoarece nu este agresiv cu niciuna dintre flori, scrie panoramaweb.com.
Pentru a ține la distanță insectele și paraziții care îți pot ataca plantele, poți folosi soluții chimice din comerț, însă ai la îndemână și soluții naturale, pe bază de ingrediente care se găsesc în orice locuință. Unul dintre cei mai buni aliați din orice casă este bicarbonatul de sodiu. Acesta se folosește atât la mâncare, la curățenie, dar este eficient și în cazul plantelor.
În combinație cu apa, bicarbonatul de sodiu creează un mediu nefavorabil pentru dăunătorii care atacă plantele. Acesta este eficient împotriva acarienilor, a afidelor și a altor insecte care pot afecta plantele tale. De asemenea, bicarbonatul are proprietăți antifungice, fiind eficient și pentru a preveni dezvoltarea ciupercilor sau a altor afecțiuni ale plantelor.