Cu ce trebuie să stropești prunii după ce culegi fructele. Trucul folosit de oamenii de la țară pentru o recoltă bogată anul viitor

Este un truc recomandat de grădinarii iscusiți
Cu ce trebuie să stropești prunii după ce culegi fructele. Trucul folosit de oamenii de la țară pentru o recoltă bogată anul viitor

Prunele sunt fructele vedetă ale verii. Ele sunt extrem de gustoase și pot fi consumate ca atare sau utilizate pentru a prepara dulceață, gem sau compot. Totuși, cei care visează la o livadă bogată trebuie să ştie că munca este condiţia esenţială a succesului. Odată ce au cules fructele, grădinarii nu au terminat treaba, ci continuă să îngrijească prunii. Iată cu ce se stropesc arborii după ce au fost culese fructele!

Cum se îngrijesc prunii după ce se culeg fructele

Multă lume își dorește o livadă bogată de pruni, dar puțini sunt cei care știu câtă muncă se ascunde în spatele fructelor frumos colorate, cărnoase și extrem de gustoase.

Ei bine, adevărații grădinari știu că munca nu se termină nici după culesul roadelor. Este extrem de important ca aceștia să îngrijească arborii și să le ofere substanțe nutritive, pentru ca pomii să poată trece cu bine peste iarna geroasă.

În plus, un tratament trebuie aplicat și pentru a preveni apariția bolilor și a dăunătorilor care pot persista chiar și în sezonul rece și care pot ataca odată cu revenirea sezonului cald și creșterea temperaturilor în termometre.

Pentru a te bucura și la anul de prune sănătoase, parfumate și cărnoase, este obligatoriu să îngrijești cu mare atenție zona din jurul tulpinii. Astfel, nu mai sta pe gânduri și ia o greblă cu care să aduni toate fructele, frunzele și ramurile căzute pe pământ, deoarece sub ele se pot ascunde dăunători și agenți patogeni.

Citește și Cu ce se stropesc prunii în iulie și august. Tratamente care îi scapă de dăunători!

Sapă solul din jurul pomilor

Mai departe, specialiștii spun că este bine să sapi solul din jurul trunchiului pomilor. Trebuie însă să faci acest lucru cu grijă pentru a evita rănirea rădăcinilor.

Pământul trebuie să fie afânat la o adâncime de circa 10 centimetri pentru aerisire, în timp ce gunoiul de grajd verde și florile anuale pot fi integrate superficial în sol.

În ceea ce privește udarea arborilor există diferite studii care arată că, în această parte a sezonului, cantitatea de apă folosită pentru udarea prunilor se reduce.

Asta pentru a încetini dezvoltarea lăstarilor tineri și pentru a evita riscul de îngheț în timpul iernii. Totuși, în cazul în care temperaturile sunt mari și vremea este caldă, prunii necesită în continuare apă.

Citește și Stropește livada cu acest amestec puternic. Recolta va fi bogată în fiecare an!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
4.4 36 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *