Cu ce trebuie să stropești toamna beciul. Așa îl dezinfectează toți gospodarii de la țară

Află cum să pregătești beciul pentru toamnă

Scris de: Oana Matei

24 Aug. 2023

Cu ce trebuie să stropești toamna beciul. Așa îl dezinfectează toți gospodarii de la țară

Pe măsură ce vara se transformă încet în toamnă, este timpul să acordăm atenție specială beciului casei. Acest spațiu devine un locul de depozitare pentru legume, fructe și provizii pentru sezonul rece. Dezinfectarea și curățarea beciului se face înainte de a depozita recolta, astfel este ideală perioada dintre lunile iulie-septembrie.

Cum se dezinfectează și curăță beciul toamna

Dezinfectarea beciului este importantă pentru a ne asigura că alimentele depozitate vor fi în siguranță și pentru a preveni orice infecție. Uite cum se face asta în gospodăriile de la țară.

Îndepărtați totul din beci

Primul pas în dezinfectarea beciului este să îndepărtați totul din cămară. Scoateți și curățați rafturile, crăpăturile și toate uneltele depozitate. S-ar putea să vă surprindă cât de mult praf și murdărie se pot aduna într-un beci neglijat.

Curățați totul cu apă și detergent

După ce îndepărtați tot ceea ce se află în beci, este timpul să curățați totul cu apă și detergent. Folosiți o perie pentru a curăța pereții și podeaua și ștergeți totul cu o cârpă umedă. Acest proces îndepărtează murdăria și praful, pregătind beciul pentru dezinfectare.

Folosiți un produs de dezinfectare

După curățarea cu apă și detergent, podeaua și pereții beciului trebuie să fie dezinfectate. În acest scop, puteți folosi diferite produse de dezinfectare precum alcool, clor sau peroxid de hidrogen. În gospodăriile de la țară, cel mai des se utilizează clor, deoarece este mai accesibil și are proprietăți puternice de dezinfectare. Diluați clorul cu apă, într-un raport de 1:10, și aplicați această soluție pe rafturi, pe pereți și pe podeaua beciului.

Vezi și Cum se sterilizează borcanele, de fapt. Cele mai simple, rapide și eficiente metode. Ponturi de aur din bucătărie

Așteptați până când soluția se usucă

După aplicarea soluției de clor diluată, lăsați-o să se usuce complet. Deși poate dura un timp mai îndelungat până se usucă, este important să nu clătiți soluția de clor și să o lăsați să se absoarbă în pereții și podeaua beciului, astfel încât să puteți fi siguri că orice bacterie sau infecție s-a eliminat.

Absorbția umidității

Pe lângă stropirea și igienizarea beciului, este recomandat să utilizăm și soluții de absorbție a umidității, cum ar fi sărurile higroscopice și pungile de silica gel. Acestea sunt disponibile în diferite forme și mărimi și pot fi plasate în diferite zone strategice ale beciului. Aceste substanțe vor atrage și absorbi excesul de umiditate din aer, menținând astfel un mediu uscat și sănătos.

Vezi și Locul ideal din casă unde poți păstra roșiile ca să nu se strice. Nu le depozita în frigider niciodată

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.6 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *