La sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie, aproape toate legumele și fructele sunt prezente în cantități mari pe tarabele din piețele din România, așa că gospodinele din toate colțurile țării profită din plin și își fac provizii pentru iarnă. Din cămara cu bunătăți nu au cum să lipsească murăturile, însă ce trebuie să faci pentru ca acestea să iasă perfect? Află că extrem de importante sunt și recipientele în care le vei conserva. Iată cu ce trebuie să ungi borcanele înainte de a așeza murăturile în ele!
Au mai rămas doar câteva zile până la sosirea anotimpului de toamnă, iar gospodinele se pregătesc să umple cămara cu fel și fel de bunătăți pentru sezonul rece.
Așa cum probabil că bănuiești deja, murăturile nu au cum să lipsească din nicio gospodărie, așa că în acest articol îți vom dezvălui un secret știut doar de femeile de la țară. Nu o să-ți vină să crezi cum obțin acestea cele mai bune murături!
Ei bine, după ce ai cumpărat legumele, pasul următor este să cureți borcanele. Acestea se spală cu apă caldă și un produs special de spălat vase. Dacă murdăria persistă, pune apă caldă și sare grunjoasă în recipient, apoi închide-l, agită-l și clătește-l tot cu apă caldă.
Te-ar mai putea interesa și De ce să presari bicarbonat de sodiu în borcane, înainte de a așeza murăturile. Trucul pe care îl vei folosi mereu!
Mai departe, poți folosi un amestec pentru ca murăturile să iasă extrem de gustoase. Tot ceea ce trebuie să facă este să ungi borcanele cu acesta.
El se obține din usturoi, ulei și oțet. Amestecă foarte bine aceste trei ingrediente și unge recipientele cu soluția obținută. Pentru acest lucru, poți folosi o ustensilă specială. Astfel, pe timpul iernii, te vei bucura de niște murături aromate și crocante.
Te-ar mai putea interesa și Greșelile pe care le faci cu murăturile pentru iarnă. Ce legume nu au nevoie de fierbere, gustul va fi prea înțepător!