Cu ce trebuie să ungi oala înainte de a pune sarmalele la fiert. Nu cred că este cineva care își poate închipui masa de Sărbători fără sarmale. Acest preparat absolut delicios făcut din foi de varză sau viță este cu siguranță una dintre vedele culinare ale mselor de Crăciun și Revelion. Gospodinele au început să caute deja cele mai bune rețete. Însă cu toate că istoria sarmalelor se pierde în negura timpului, unele bucătărese nu cunosc încă ingredientul special care trebuie adăugat în oală pentru un gust perfect.
Există un truc pe care ar trebui să îl încerci și tu, indiferent de rețeta pe care o alegi pentru sarmale. Va face ca sarmalele să iasă fragede și pufoase. El a fost dezvăluit de jurnalistul Radu Anton Roman, în cartea sa „Bucate, vinuri și obiceiuri românești”, care ne recomandă ca acest preparat să fie servit alături de un pahar de vin roșu.
Însă trucul care va face ca saramalele să aibă o textură perfectă și un gust inegalabil este să ungi oala cu untură înainte de a pune sarmalele la fiert. El recomandă să folosim o oală din lut.
Pentru sărbătorile ce vin, îți recomandăm rețeta de sarmale a lui Radu Anton Roman. Vor ieși absolut delicioase și îți vei impresiona familia cu gustul lor.
Iată ingredientele și cantitățile de care ai nevoie:
Spală orezul foarte bine, apoi toacă ceapa și verdeața cu ardeiul iute. Morcovii se dau pe răzătoare. Amestecă bine toate ingredientele, mai puțin foile de varză și untura.
Formează sarmalele astfel încât să să fii sigur că nu se vor desface în timpul fiertului.
Unge apoi oala de lut cu untură și tapează fundul acesteia cu foi de varză și varză tocată. Așează sarmalele strat cu strat, iar între ele adaugă varză cu pastă de roșii și ardei. Iar deasupra, pe ultimul strat, se pun foi de varză cu foi de dafin, cimbru și mărar, piper, boia, sare după gust și felii de roșii.