Cu ce trebuie stropite răsadurile de varză, de fapt. Secretul grădinarilor pentru o recoltă bogată

Pașii pe care trebuie să îi urmezi
Cu ce trebuie stropite răsadurile de varză, de fapt. Secretul grădinarilor pentru o recoltă bogată

Varza reprezintă o legumă folosită la multe feluri de mâncare. Pentru a te asigura că vei avea o recoltă bogată în acest an trebuie să ții cont de câteva reguli. Spre exemplu, este bine să știi cu ce trebuie stropite răsadurile de varză în următoarele săptămâni după plantare.

Cum să îngrijești răsadurile de varză. Cu ce trebuie stropite

După ce ai plantat răsadurile de varză în sol, ține cont că acestea se udă la fiecare două, trezi zile timp de două săptămâni, cu o rată de șapte-opt litri pe metrul pătrat. Ulterior, în absența căldurii, udarea răsadurilor de varză este redusă la o dată pe săptămână. Poți uda răsadurile de atât dimineața, cât și seara. Mare atenție însă, temperatura apei să nu fir mai mică de 18 grade.

Afânarea solului este, de asemenea, important. Cel mai bun moment pentru a face asta este după ploaie sau după udare. Adâncimea afânării va fi de 5-8 cm. Frecvență: la fiecare șase, șapte zile. Varza trebuie afânată săptămâni după plantare în sol, iar afânarea se repetă după opt, zece zile.

Experții spun că și alimentația este un factor important. În perioada de creștere a recoltei de varză, este necesar să se efectueze trei, patru pansamente de top.

Ce îngrășământ se recomandă pentru răsadurile de varză

Specialiștii în domeniu recomandă ca la începutul legării căpățânii de varză să se aplice uree – 8 g/mp, clorură de potasiu – 15 g/mp. Dacă vrei să folosești îngrășăminte organice, ia în calcul soluția lichidă de gunoi de grajd care se diluează cu 4-5 părți de apă. Se adaugă apoi 30, 40 de grade de cenușă.

Vezi și – Cu ce să stropești pepenii, de fapt. Când e momentul ideal pentru a aplica tratamentul. Trucul pe care trebuie să-l știi

De ce să pui foi de ceapă în răsadurile de roșii când le plantezi

Toată lumea știe că, compostul este cel mai vechi îngrășământ natural produs prin descompunerea resturilor organice, amestecate cu frunze sau iarbă uscată și apă. Cojile de ceapă sunt foarte populare ca îngrășământ pentru plante. Nu numai că îmbunătățesc capacitatea culturilor de a da roade, dar le protejează și de boli și de insecte dăunătoare. Astfel ele sunt recomandate pentru momentul în care plantezi roșii. Acestea conțin substanțe naturale cu proprietăți antibacteriene și antifungice, care ajută la protejarea răsadurilor de roșii împotriva bolilor și dăunătorilor. De asemenea, sunt bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi fosforul, potasiul și sulful, care sunt necesare pentru o creștere sănătoasă a plantelor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
7 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *