Cu ce se udă mușcatele pentru o înflorire spectaculoasă. Trucul special pe care puțini îl știu

Mușcatele tale vor avea o viață lungă, dacă respecți sfaturile grădinarilor
Cu ce se udă mușcatele pentru o înflorire spectaculoasă. Trucul special pe care puțini îl știu

Mușcatele sunt unele dintre cele mai frumoase flori, care împodobesc balcoanele și grădinile. Însă pe cât sunt de frumoase, pe atât sunt de pretențioase când vine vorba de îngrijire. Acestea nu trebuie tratate ca niște plante oarecare, iar dacă vrei să aibă multe flori, viu colorate și să reziste cât mai mult, urmează sfaturile următoare!

Cum să îi prelungești viața mușcatei tale, fără prea mult efort

Specialiștii în grădinărit vorbesc despre o îngrijire atentă a mușcatelor. Florile unice, ce colorează peisajul oriunde le-ai vedea, nu arată astfel oricum. Aceste plante înfloresc pe aproape toată perioada anului, iar dacă le ajuți și tu, ele se vor menține cât mai mult, până târziu în iarnă.

Pentru ca o mușcată să crească maiestuos, trebuie să îi dai multă lumină, însă nu direct de la soare, căci florile și frunzele se pot usca rapid. Un alt element definitoriu în viața mușcatelor este pâmântul. Ele preferă un amestec de turbă brună cu nisip, iar pentru a evita stagnarea apei, adaugă argilă expandată sau pietriș în partea inferioară a ghiveciului. De asemenea, udă planta regulat, însă nu exagerat.

Pentru ca planta să se mențină așa cum o știm cu toții, frumoasă și semeață, nu uita să îi oferi un fertilizator potrivit nevoilor sale. Pentru mușcate, cel mai bun îngrășmânt este cel lichid, diluat în apă și compus din azot, fosfor și potasiu. Dacă nu ai aceste substanțe, poți mărunți o coajă de banană și să o așezi la baza plantei, apoi să o udați. Un alt ingredient potrivit ca fertilizator pentru mușcată este drojdia de bere. Chiar dacă este expirată, tot e bună pentru plante. O linguriță de drojdie de bere se diluează în 3 litri de apă și se udă planta.

Pentru a evita moartea plantei tale, verifică să aibă destul soare, dar nu direct de la soare, dacă este udată regulat, însă fără ca apa să stagneze și să nu aibă paraziți.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.4 124 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *