Cum a ajuns Elena Lasconi primar la Câmpulung. A renunțat la cariera în televiziune pentru asta

Elena Lasconi este primar al municipiului Câmpulung Muscel din 2019.
Cum a ajuns Elena Lasconi primar la Câmpulung. A renunțat la cariera în televiziune pentru asta

După 25 de ani de carieră în jurnalism, Elena Lasconi a decis să înceapă un nou drum și a ales politica. La precedentele alegeri locale, ea a candidat pentru un post de primar al orașului Câmpulung Muscel din partea USR și a primit votul de încredere al cetățenilor. În prezent, Elena Lasconi se află în centrul unui scandal uriaș care îi poate pune în pericol careira politică.

Cum a ajuns Elena Lasconi primar la Câmpulung

Elena Lasconi s-a născut pe 20 aprilie 1972, în Hațeg, județul Hunedoara. Deși la bază este economist, Elena Lasconi a urmat o carieră în jurnalism. Timp de 25 de ani s-a dedicat acestei profesii, lucrând pe diverse posturi, precum reporter, realizator și moderator TV, producător, corespondent de război, prezentator și trainer.

De asemenea, în 2004 și 2005 a avut o experiență în managementul vânzărilor.

În 2019, Elena Lasconi a decis să renunțe la jurnalism și să se implice cu pasiune într-un nou proiect de la nivelul căruia putea ajuta mult mai bine comunitatea. Așa că, în același an, a decis să candideze pentru funcția de primar al orașului Câmpulung Muscel, din partea USR.

Jurnalista a explicat că principalul motiv pentru care a luat această decizie este pentru a scoate orașul din anii `90, acolo unde rămăsese blocat.

”Nu vreau să mai fac parte din categoria celor care se iau cu mâinile de cap că «aoleu, cine ne conduce?!“ şi să încerc să fac ceva concret.

Eu iubesc Câmpulungul, renunţ la cariera mea pentru a aduce municipiul în secolul XXI şi a schimba viaţa oamenilor în bine. Refuz să mai fac parte din categoria oamenilor care se plâng de cine ne conduce.

Vreau şi pot sa fac ceva cu adevărat important şi tocmai de aceea am nevoie de o echipă bună. Dacă voiam sa «bifez» o carieră politică era simplu să iau in calcul europarlamentarele sau alegerile parlamentare.

Eu am ales Câmpulung, un oraş fără miză, pentru că iubesc oamenii de aici, tradiţia, istoria. Putem schimba România începând chiar cu un oraş mic, precum Câmpulung. Pentru că aici este un potenţial extraordinar”, a declarat Elena Lasconi.

Elena Lasconi, capăt de linie în politică?

Pentru alegerile de anul viitor, jurnalista își propusese o altă țintă: să devină eruoparlamentar. Însă recent a intrat într-un scandal uriaș, după ce a mărturisit că a votat ”DA” la Referendumul pentru familia tradițională, o afirmație inacceptabilă pentru coducerea USR și în contradicție cu principiile partidului din care face parte.

Citește și: Neti Sandu, mesaj de solidaritate pentru Elena Lasconi. Ce spune după ce aceasta a fost pusă la zid de propria fiică

Deși se declară un partid care acceptă diversitatea, USR pare că acționează împotriva acestui principiu, suprimând astfel libera exprmiare a celor care au opinii diferite.

După afirmația făcută de Elena Lasconi, președintele USR, Cătălin Drulă, i-a solicitat acesteia retragerea din campania pentru europarlamentare.

”Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare.

Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii. Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL.

Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face performanță în administrație. USR are de dus o luptă grea și importantă în 2024. Astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta și de soluții liberale.

În fața unei guvernări corupte și a isteriei extremiste, avem cu toții nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi această schimbare”, a fost mesajul lui Cătălin Drulă, publicat pe pagina sa de Facebook.

Elena Lasconi, criticată dur de propria fiică pentru afirmațiile făcute

Declarațiile Elenei Lasconi au avut un ecou foarte puternic nu doar la nivelul partidului din care face parte, ci și la nivelul familiei. Oana Lasconi, fiica sa în vârstă de 31 de ani, și-a criticat în termeni foarte duri mama pentru faptul că a votat ”DA” la Referndumul pentru familia tradițională, ea fiind o ”susținătoare a drepturilor LGBTQ”, așa cum chiar ea se descrie, potrivit paginii sale de Instagram.

Citește și: Cine este și cu ce se ocupă fiica Elenei Lasconi. Puțini știu că Oana nu locuiește în România

Din 2016, tânăra este stabilită la Paris, iar zilele trecute a publicat un video pe rețelele de socializare în care se arată „dezgustată“ și „dezamăgită“ de „atitudinea jegoasă care nu are ce căuta în familia sa“.

”Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiica ei, însă și ca un membru al acelei comunități. Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată. Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu am cuvinte. Nu m-aș fi așteptat la așa ceva niciodată, nu m-aș fi așteptat ca ea să fi militat vreodată pentru drepturi egale.

Nu a părut vreodată pasionată de acest subiect, însă sunt șocată să aud că a votat «DA» pentru modificarea Constituției într-un mod jegos și discriminatoriu. Mă doare sufletul, inima și am palpitații de câteva ore. Nu susțin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidențiale, deși știu că este favorita multora pentru acel rol. Sufăr foarte mult și nu-mi vine să cred.

Consider că dacă ești creștin și crezi în legea iubirii ar trebui să lupți pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să-și aleagă calea și să-și poată forma o viață fericită și liniștită. Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie și din acest motiv nu o mai susțin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment”, a spus Oana Lasconi în videoclipul publicat pe contul ei de Instagram.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
7 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *