Cum a fost aleasă Nadia Comăneci să poarte torța olimpică la Paris, alături de Serena Williams, Rafael Nadal și Carl Lewis. A cui a fost, de fapt, inițiativa

Cornel Penu, fostul mare handbalist român, a dezvăluit totul!

În ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, Nadia Comăneci a purtat torța olimpică alături de nume mari precum Serena Williams, Rafael Nadal și Carl Lewis. Evenimentul a avut loc pe fluviul Sena, în data de 26 iulie, și a marcat începutul festivităților olimpice. Fosta gimnastă, cunoscută pentru nota perfectă de 10 obținută la Montreal în 1976, a fost una dintre marile surprize ale organizatorilor, având un rol central în această ceremonie spectaculoasă.

Cine a decis ca Nadia Comăneci să poarte torța olimpică la Paris

Alegerea Nadiei Comăneci pentru a duce torța olimpică a fost rezultatul unei inițiative speciale promovată de cotidianul francez L’Équipe.

Potrivit informațiilor oferite de Cornel Penu, fost mare handbalist român, această idee a fost susținută și de președintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris, Tony Estanguet, notează hotnews.ro.

L’Équipe a propus includerea Nadiei Comăneci, având în vedere impactul și influența ei globală în sport. Alegerea fostei gimnaste românce a fost o recunoaștere a realizărilor sale excepționale și a contribuției sale la sportul internațional.

Te-ar mai putea interesa și Larisa Iordache, despre comparația cu Nadia Comăneci: „Este un sportiv suprem și nu se compară cu nimeni altcineva!” EXCLUSIV!

Momentul torței și interacțiunea cu Rafael Nadal

Pe parcursul ceremoniei, torța olimpică a fost transportată pe Sena într-o ambarcațiune care a oferit privitorilor o panoramă de neuitat. Rafael Nadal, spaniolul cunoscut pentru performanțele sale remarcabile în tenis, a avut onoarea de a prelua torța de la Zinedine Zidane și de a o înmâna Nadiei Comăneci.

În timpul călătoriei, ”Zeița de la Montreal” a avut nevoie de sprijinul lui Rafael Nadal, având în vedere că ambarcațiunea se mișca pe valuri și fiind nevoită să mențină echilibrul în timp ce purta torța.

”Se pare că m-am descurcat destul de bine, aveam și ceva tocuri și îi spuneam lui Rafael: Doresc să ajung la acel stick, te rog frumos să stai lângă mine, să nu mă dezechilibrez. Am făcut fotografii, am râs”, a mărturisit Nadia Comăneci.

În ciuda vântului puternic și a provocărilor aduse de valurile Sena, Nadia Comăneci a demonstrat un echilibru remarcabil, fiind lăudată de presa internațională pentru calmul său.

Te-ar mai putea interesa și Mărturisirea neașteptată făcută de Nadia Comăneci despre nota de 10: “Puteam să fac mai bine”. Ce a spus despre suspendarea Simonei Halep!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Motivul pentru care Diana Munteanu este singură, la 45 de ani
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *