Cum alegi carnea de miel, pentru a fi proaspătă și fragedă. Unii nutriționiști ne recomandă să consumăm mai des carne de miel. Însă sunt mulți cei care o consumă doar în perioada Paștelui, fiind alimentul nelipsit de pe masa românilor. Pentru că Paștele se apropie cu pași repezi, în cazul în care nu ați cumpărat carnea de miel încă, iată cum alegi să fie una bună. Testul simplu care îţi arată dacă este proaspătă.
Cum alegi carnea de miel, cu doar câteva zile înainte de Paște
Este foarte important ca mielul de la care provine carnea să nu fie prea matur. Acesta ar trebui să cântărească în jur de 14 kilograme. De asemenea, acesta nu trebuie să fie prea slab, pentru a nu avea mult colagen. Acest lucru poate afecta digestia. Oxipurina este o substanță care afectează sănătatea celor care suferă de gută, așa că, trebuie să vă asigurați de unde provine carnea de miel.
Cum trebuie să arate carnea
Atunci când este proaspătă, carnea de miel este rozalie și elastică la atingere. În cazul în care este veche, veți observa că este lipicioasă. Organele de miel se alterează mai ușor decât carnea. Înainte să cumpărați carnea este bine să o mirosiți.
Carnea de miel poate fi confundată cu cea de câine
Au fost multe cazuri în care oamenii s-au lăsat păcăliți de aspectul cărnii, aceasta nefiind de miel, ci de câine. Este bine să evitați această situație estrem de neplăcută.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
- Cumpărați un miel întreg, cu cap cu tot
- Pulpa de miel trebuie să fie rozalie și nu roșie. La carnea de câine fibra musculară este mai fină, respectiv mai moale.
- Câinele are doar trei vertebre la nivelul pelvisului, oaia are 5
- Osul sacrum (al bazinului) este lung la ovine, la câine este scurt și pătrat
- Ficatul de miel are 4 lobi, cel de câine are 6
- Grăsimea de miel este tare
Ștampila
- Carnea de miel verificata trebuie sa fie marcata obligatoriu cu o ștampilă care arată că mielul a fost sănătos.
- Ce trebuie să conțină ștampila corectă
- Numele țării din care provine scris cu majuscule
- Codul ISO al țării (RO)
- Codul județului
- Numărul de autorizare a unității
- Numărul de identificare a medicului veterinar care a efectuat inspecția
- Trebuie să conțină înscrisul CONTROLAT SANITAR-VETERINAR sau CE.
Ce trebuie să mai știți când cumpărați carnea de miel
- Nu gătiți carnea de miel imediat ce ați cumpărat-o
- Lăsați carnea de miel la marinat timp de câteva ore
- Carnea de miel trebuie consumată cu multe legume, pentru că nu conține fibre și ar putea duce la constipație.
- Ca și condimente, folosiți la carnea de miel cimbru, boia, semințe de muștar, piper, ceapă, foi de dafin, usturoi și rozmarin
- Evitați să consumați carnea de miel cu mămăligă sau paste. Ar putea să vă îngreuneze digestia și să vă dea un disconfort. Este de preferat să o mâncați cu legume și verdețuri. Carnea de miel este greu de digerat, așa că țineți cont atunci când decideți să o consumați.
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!