Cum alegi corect carnea de pui din supermarket. Detaliul care face o diferență majoră

Ce ne recomandă specialiștii să avem în vedere atunci când cumpărăm carene de pui
Cum alegi corect carnea de pui din supermarket. Detaliul care face o diferență majoră

Carnea de pui este una dintre cele mai populare tipuri de carne din lume, fiind o sursă importantă de proteine și nutrienți pentru oameni. Însă din cauza metodelor de creștere, nu toate tipurile de carne de pui din supermarket sunt la fel. De aceea, este important să știm cum să alegem corect carnea de pui din magazin.

Cum alegi corect carnea de pui din supermarket

Carnea de pui este nelipsită din alimentația românilor și poate fi consumată inclusiv de persoanele care țin dietă. Însă un lucru foarte important îl consitutie alegerea corectă a cărnii de pui din magazine. Iar aici ne referim la proveniența acesteia.

Propbabil că putem cădea cu toții de acord asupra unui anumit aspect: carnea păsării care a fost crescută la țară, cu ingrediente naturale, este cu mult mmai sătoasă decât cea a păsării hrănită cu agenți de creștere rapidă.

De asemenea, pe lângă aspectul ce ține de sănătate, putem spune că, deși are o textură un pic mai tare, carnea de pui care a fost crescut la țară este mult mai gustoasă decât cea provenită de la femre care nu respectă standerdele de calitate. În plus, animalele crescute în condiții sănătoase și hrănite cu hrană naturală au o carne mai sănătoasă și mai bogată în nutrienți.

Medicul nutriționist Lygia Alexandrescu subliniază că timpul de creștere al păsărilor este, de asemenea, un factor important. Păsările crescute cu porumb au un timp de creștere de 56 de zile de la ieșirea din ou, în timp ce cele crescute cu alte tipuri de hrană pot ajunge la maturitate în doar 2-3 săptămâni.

În general, păsările crescute mai lent sunt mai sănătoase și au o carne mai bună, deoarece au avut mai mult timp să se dezvolte și să acumuleze nutrienți.

„Sursa este foarte importantă. Un alt factor important este timpul în care a crescut pasărea până la sacrificare. Adică păsările crescute cu porumb au un timp de 56 de zile de la ieşirea din ou.

Altfel, în 2-3 săptămâni, puiul devine matur, tocmai datorită acelei compoziţii de grâne şi substanţe cu care se grăbeşte creşterea lor.”, a declarat specialistul, potrivit Observator.

La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm carne de pui

Un alt aspect de care ar trebuie să ținem cont atunci când cumpărăm carne de pui este tocmai aspectul acesteia. Carnea proaspătă de pui ar trebui să fie fermă, cu o culoare uniformă și un miros plăcut. Evitați carnea cu pete sau decolorări, deoarece aceasta poate indica faptul că a fost depozitată sau manipulată în mod necorespunzător.

Este, de asemenea, important să verificați data de expirare a cărnii și să o cumpărați cu cel puțin câteva zile înainte de data de expirare.

„Carnea are o altă textură. În primul rând, este un pic mai tare şi de multe ori copiii noştri nu o preferă, dar soluţia este tocarea ei şi gătirea. Gustul este absolut special.

Dacă vedem la un pui crescut convenţional, industrial, vedem pulpa, capătul osului, acele oase se rup imediat. Zgârciul şi osul sunt moi, se pot mesteca. La puiul de ţară nu se întâmplă asta”, a declarat specialistul pentru sursa citată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *