Cum alegi sutienul potrivit pentru tine. 11 sfaturi de la experți

Iată cum poți să alegi ce sutien ți se potrivește când mergi la cumpărături.
Cum alegi sutienul potrivit pentru tine. 11 sfaturi de la experți

Cum alegi sutienul potrivit pentru tine, care se potrivește perfect măsurilor tale. Alegerea sutienului potrivit pentru forma și mărimea sânilor tăi, nu este întotdeauna o misiune atât de ușoară.

Este un adevăr trist, dar multe femei își pierd răbdarea căutând și deseori părăsesc magazinul fără nimic. Sau uneori ajung să cumpere un sutien care este complet nepotrivit, ceea ce este și mai rău. Probabil ți s-a întâmplat și ție acest lucru și, pentru a evita tot acest disconfort și frustrare, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi utile la cumpărături. Iată 11 sfaturi de la experți.

Cum alegi sutienul potrivit pentru tine în 11 pași simpli

1. Încearcă mai multe dimensiuni

Eeste absolut în regulă să ai mai mult de o mărime care ți se potrivește, în funcție de sutien. Mai ales când schimbi brandurile sau modelul de sutien. Mărimea pe care o porți la un sutien fără bretele poate să nu fie mărimea pe care o porți la un sutien din dantelă. Nu trebuie să cauți aceeași măsură peste tot, însă acordă atenție modului în care se simte sutienul pe corp.

2. Investește într-un sutien cu bandă

Sutienul care ți se potrivește nu ar trebui să aibă forma unui arc sau să se ridice în spate. Dacă se întămplă acest lucru, înseamnă că nu îți oferă sprijinul de care ai nevoie. Cel mai important suport al sutienului vine de la bandă. Cu cât este mai groasă, cu atât vei obține mai mult suport.

Cum alegi sutienul potrivit pentru tine

3. Fii atentă la țesătura din mijloc

Iată un alt semn că un anumit sutien nu este bun pentru tine. Piesa centrală dintre cele două cupe ar trebui să se așeze pe stern. Acest lucru ajută la un confort cât mai bun. Dacă simți că te strânge, înseamnă că nu ai ales modelul potrivit. Excepția majoră de la acest semn sunt doar sutienele fără sârmă

4. Materialul nu stă pe sâni

Alt indiciu uriaș că porți mărimea sau stilul greșit ar fi că țesătura nu este acolo unde ar trebui să fie. Dacă ai ales un sutien dantelat, materialul ar trebui să înglobeze complet țesutul mamar. Dacă observi  că firele dantelei nu înglobează complet sânul, probabil că nu ai ales dimensiunea cea mai potrivită.

5. Încercă altceva decât o cupă contur

Cupa de contur este un model la modă. Este vorba de acea jumătate de cupă netedă, fără mamelon. Totuși, sutienele care au cupele mulate ar putea să nu fie de fapt cele mai bune pentru forma sau mărimea ta. Sânii mai moi pot avea dificultăți în umplerea cupei. Totodată, cupele de dimensiuni mai maribnu oferă atât de mult sprijin. De aceea, poți încerca un stil complet diferit, cum ar fi sutienul semi-cupă. În loc de cupe de contur are dantelă de susținere, cusături și sârmă pentru a oferi o formă naturală care se adaptează mai ușor la dimensiunea cupei.

6. Nu alege un sutien prea moale

Dacă îți dorești un sutien care să ofere un suport mai bun sânilor, nu alege un sutien foarte moale. Sutienele care oferă o susținere foarte bună sunt acelea cusute sau tăiate, cu bază din burete moale.  Sunt adesea îmbrăcate în dantelă, dar sunt cea mai bună opțiune pentru modelarea și susținerea sânului.

7. Dacă pieptul tău este mai mic, nu exclude mărimile mici de sutien

Nu ocoli sutienele cu un cadru mai mic. Poți alege și dimensiuni mai mici de cupe, dar cu benzi mai strânse. Modelele care au cupe puțin adânci și o croială mai strânsă, oferă suportul și forma ideală pentru sânii mai mici. Acest efect n-ar putea fi obținut prin sutienele care au cupe mai mari.

8. Pentru dimensiunile de bază, întreabă un consultant de vânzări

Dacă nu găsești măsurile potrivite, nu ezita să pui întrebări. Sutienele de diverse forme au mai multe opțiuni. Consultanții din magazin te pot ajuta cu toate detaliile necesare despre modelul sau gama dorită.

9. Pentru un bust mai mare, alege o susținere bună

Pentru sânii mai mari, alege un model de sutien cu o căptușeală moale, dar fără burete. Alege mai bine sutiene cu plasă elastică în U, la spate și cupe cu acoperire completă. Probează mai multe modele până ajungi la raportul ideal dintre potrivire, confort și calitate.

10. Nu te grăbi

Chiar dacă ai probat diverse modele și nu ai găsit încă ceva pe plac, nu te grăbi. Dacă faci cumpărături pe grabă, poți alege un sutien nepotrivit, care nici nu va fi confortabil. Alte detalii de care trebuie să ții cont pentru un model confortabil ar fi căptușeala suplimentară. De asemenea, cupele moi și cusăturile modelante pot oferi curbe naturale fără disconfort.

11. Experimentează când probezi

Probează cât mai multe modele și încearcă să te distrezi cu asta. De ce nu, poți să experimentezi o culoare strălucitoare, un imprimeu sălbatic sau chiar o formă diferită sau un alt material. La urma urmei, și sutienele sunt o expresie a simțului tău estetic și a identității tale personale.

Citește și cât de des trebuie spălat sutienul, de fapt. Greşeala pe care o fac aproape toate femeile

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *