Gina Bradea este una dintre cunoscutele bloggerițe culinare de pe Youtube și are printre cele mai urmărite rețete. Ea a trecut printr-o transformare radicală, după ce a reușit să slăbească 18 kilograme . În plus, bucătăresa a descoperit că suferă de o afecțiune foarte serioasă. Cum arată acum Gina Bradea.
Gina Bradea scrie de ani buni pe un blog culinar, unde împărtășește mereu rețetele preparatelor delicioase pe care le gătește. Are numeroase rețete de conserve de toamnă și bunătăți de tot felul, de la deserturi până la ciorbe și fripturi.
Gina Bradea a trecut printr-o transformare radicală după ce a slăbit 18 kilograme. Ea a mărturist că a început să ia proporții, atunci când s-a instalat menopauza și s-a îngrășat 35 de kilograme. După ce a suferit de o operație de histeroctomie, din cauza unor chisturi la ovare, medicii au diagnosticat-o cu ficat gras, motiv pentru care a trebuit să se interneze în spital. Bucătăreasa a povestit pe Facebook experiențele neplăcute referitoare la problemele de sănătate.
”Eu ma îngrășasem rău în Italia, când am intrat la menopauză. Am luat în plus vreo 35 de kg, eram disperată, nu știam ce să mai fac. Nu, nu mâncăm ca porcul, niciodată nu am fost o mâncăcioasă, iar alcool oricum, beau foarte rar, puțin vin, bere sau o gură de lichior de casă gen vișinată, trandafirată… Ani buni îmi era jenă să ies din casă, eu, cea care fusesem o femeie cochetă și slabă, mă transformasem într-un elefant de 105 kg. Abia mă mișcam, nu-mi găseam haine și încălțăminte, nu mă puteam apleca. Mi-a fost cumplit de greu”, a povestit Gina Bradea.
Bucătăreasa a mai mărturisit că a ținut jurnal alimentar, le-a arătat medicilor ce mănâncă, dar nu au crezut-o și i-au recomandat să reducă mâncarea. Ea a mai spus că a ținut tot felul de diete și slăbea 1-2 kilograme și apoi punea înapoi dublu.
”Am ținut Dukan și m-am constipat de am plâns o săptămână. Am ținut dieta cu varză și am leșinat pe stradă. Am încercat dieta alcalină, am citit Studiul China, am încercat dieta Rina și muuuulte altele. Multe diete recomandau să mănânc mai mult decât mănânc eu de obicei. Am un raft întreg în bibliotecă, cu cărți despre diete de tot felul. Degeaba. Nu mănânc decât rareori dulce sau pâine și nu gătesc cu prăjeli. Probabil, o dată pe lună facem șnițele sau pește prăjit și atunci mănânc puțin, pentru că știu că mi-e rău”, a adăugat Gina Bradea.
Gina Bradea a spus că după operația de histerectomie totală metabolismul ei a început să se regleze și kilogramele au început să dispară. Bucătăreasa a mărturisit că atunci când s-a internat în spital avea 102 kilograme.
”Cât am stat în spital, am fost aproape tot timpul în perfuzii, nu am mâncat mai nimic – nici nu puteam, nu reușeam să înghit decât pâine prăjită și kefir. (…) Când am ajuns acasă, aveam cu 2,6 kg mai puțin, după trei săptămâni. Deci nu slăbisem mult. Dar eram umflata toată de la perfuzii și încet – încet am eliminat apa, am început să mănânc mâncare gătita, mi-am făcut un regim al meu. Și am slăbit în total aproape 18 kg. Asta în opt luni. Dar am ținut legătură în permanenta cu prietenele mele, medici”, a mai povestit ea.
Gina Bradea a spus ce mănâncă într-o zi. Dimineața bea o cafea dublă, cu lapte și miere, și uneori servește chiar și o prăjitură sau o înghețată și ceva fructe: o banana, căpșuni sau afine. Până la prânz bea apa plată, cât de multă poate.